Creveti dulci-acrisori

de Isabela Spataru
Sweet and Sour Shrimp
Dupa ce am facut puiul cu ananas pana m-am saturat de el :)), a venit randul sa incerc si cu creveti. Pe numele sau original Sweet and Sour Shrimp, e o combinatie la fel de dulce-acrisor si sarat. Eu ador genul asta de mancare. Pentru unii stiu ca pare ciudat sa manace ananas cu carne :P, dar mie imi place mult.
Pentru 2 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificultate redusa :: Coacere 30 minute
Ingrediente:
– orez, fiert in pungulita
– 230 g creveti, decorticati
– 2 linguri amidon
– 1/4 cupa supa de legume, nesarata
– 1/4 cup sos de soia
– 2 linguri zahar
– 2 linguri ulei
– 1 cup ceapa tocata
– 1/2 cup ardei gras verde tocat cuburi
– 1 lingura ghimbir ras
– 230 (1 cup) ananas cuburi
1 cup = 250 ml
Sweet and Sour Shrimp
Preparare: mai intai fierbem orezul. Eu am folosit de data asta orez care fierbe in pungulita. L-am fiert cat scria pe cutie si dupa l-am lasat la scurs.
Intr-un bol amestecati supa cu amidonul, sosul de soia si zaharul.
Crevetii daca sunt congelatii ii lasati sa se dezghete si ii sapalati bine.
Daca folositi ananas din conserva, il scurgeti bine de suc. Eu am folosit ananas proaspat. Ceapa o tocati marunt, la fel si ardeiul si ghimbirul. Sa aveti toate ingredientele pregatite, mancarea se prepara extrem de repede.
Incalziti uleiul. Adaugati crevetii si ii sotati 3 minute. Ii lasati deoparte. Mai adaugati putin ulei si sotati ceapa, ardeiul, ghimbirul si ananasul 2 minute. Adaugati crevetii, mai lasati 1 minut. Turnati amestecul de sos de soia si mai lasati pe foc 1 minut.
Serviti cu orez!
Sweet and Sour Shrimp

Related Posts

8 comentarii

Anca aprilie 5, 2012 - 11:37 am

super arata! sare nu se pune? in orez nu pui nimic?

Răspuns
Licuta Marin noiembrie 28, 2011 - 5:02 pm

O adevarata delicatesa!!!Imi place mult!Pup!

Răspuns
ISABELA noiembrie 27, 2011 - 7:34 pm

Diana da merge si adauga si ulei 🙂

Răspuns
Diana noiembrie 27, 2011 - 5:37 pm

se poate face si in wok? in wok mai trebuie adăugat ulei?
mi am luat ieri un wok si acum încerc sa mă descurc cu el, pentru ca ador mâncarea chinezeasca
multumim pentru reteta

Răspuns
ISABELA noiembrie 27, 2011 - 4:31 pm

Antonia ma bucur :). Sa aveti pofta! :*

Răspuns
ISABELA noiembrie 27, 2011 - 4:31 pm

Simos il gasesti la raionul cu aditivi de bucatarie, pe unde e praful de copt, romul….. se nuste Gustin de la Dr.Oetker.
Spor la bucatarit!

Răspuns
Antonina S. noiembrie 27, 2011 - 4:11 pm

Suntem innebuniti dupa creveti!! cu mancarea asta ii castig sufletul la loterie lu al meu ;)) Super arata!

Răspuns
Simos noiembrie 27, 2011 - 2:54 pm

yummi rau 🙂 ador chinese food si ador crevetii! trebuie neaparat sa incerc si eu, doar ca nu am folosit niciodata amidon… nici nu stiu pe ce raft sa-l caut, dar ma ddescurc eu cumva :))

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.