Supa Thai de creveti

de Isabela Spataru

Supa Thai de creveti

IMG_8759

Probabil cea mai buna supa de creveti pe care am mancat-o eu pana acum!  Sariti peste partea, ca mie nu o sa-mi asa la fel de buna ca cea din oras – iese mult mai buna, este de 1000 de ori mai gustoasa si sanatoasa!
Una peste alta, este foarte usor de preparat si nu necesita ingrediente greu de procurat! Daca nu este un fan al crevetilor, poti foarte simplu sa-i inlocuiesti cu piept de pui, porc sau varianta vegetariana, tofu.

Supa Thai de creveti este servita la voi acasa!

Pentru 6 persoane :: preparare 10 minute :: Fierbere 20 minute :: Dificultate scazuta

Ingrediente:
– 1 cana orez basmati
– 2 linguri unt
– 450 g creveti, decorticati
– 2 catei de usturoi
– sare, piper
– 1 ceapa medie
– 1 ardei gras rosu
– 1 lingura ghimbir proaspat ras
– 340 ml lapte de cocos
– 4 cani supa vegetala (fierbeti albitura si ceapa, impreuna cu sare, ulei de masline, si cateva boabe de piper)
– sucul de la 1 lime
– patrunjel verde tocat
Mod de preparare: intr-un vas, fierbeti orezul basmati cu putina sare. Lasati-l deoprate.
Intr-un wok, sau in alt vas de gatit, topiti untul. Adaugati crevetii, sarea si piperul. Ii rumeniti aproximativ 2-3 minute, pana devin roz.

IMG_8622
Adaugati usturoiul tocat, ceapa si ardeiul rosu. Le lasati la prajit pana devin moi, aproximativ 3-4 minute. Adaugati si ghimbirul.
In mod treptat turnati laptele de cocos si supa de legume. Amestecati in mod constant pentru aproximativ 1-2 minute.
Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba pentru aproximativ 10 minute. Amestecati ocazional prin supa.
La urma adaugati orezul fiert, sucul de lime si patrunjelul.

Serviti imediat.

IMG_8697

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.