The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii. Acesta este cel mai nou proiect in care sunt implicata. Ideea proiectului a venit de la talentatele fete Oana si Diana, de la Savori Urbane. 24 de bloggeri culinari, timp de doi ani, in fiecare luna, fiecare dintre noi o sa gazduim cateo reteta specifica fiecarei tari.
Cezar Stanislau – Skyp to my Lou – gazduieste retetele Chinezesti.
Supa de oua si urechi de lemn, rapida si gustoasa. Cu doar cateva ingrediente, obtineti acasa o reteta de supa chinezeasca extrem de buna.
Pentru 4 persoane :: Preparare 1 ora :: Fierbere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingredinete:
– 3 oua, usor batute
– 4 cani supa de pui*
– 1 lingura amidon
– 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
– 1 lingura sos de soia
– 3 fire ceapa verde, toacata
– 1/4 lingurita piper alb
– 3/4 cana ciuperci „urechi de lemn”**
*Supa de pui as prefera sa o faceti in casa. Intr-o oala adaugati suficienta apa, cand incepe sa foarba adaugati o bucata de carne de pui, in cazul meu a fost pipet de curcan, o ceapa taiata in doua, un morcov rondele, o bucatica de telina taiata, sare si 2-3 boabe de piper negru. O lasati sa fiarba la foc mic, circa vreo ora.
**Ciupercile urechi de lemn le gasiti la noi uscate, asa-dar trebuiesc hidratate in apa calda, cel putin o ora. Apa in care au fost lasate la hidratat se adauga in supa.
Preparare: din cantitate de supa de pui, opriti jumatate de cana, in care dizolvati amidonul.
Intr-o oala turnati supa, ghimbirul, sosul de soia, ceapa verde, ciupercile si piperul alb. Dati intr-un clocot. Adaugati amidonul dizolvat in restul de supa si amestecati. Reduceti focul la minim.
Usor turnati ouale baute, in timp ce amestecati in supa. Se vor forma firicele de ou, aka zdrente.
Inchideti focul si mai adaugati putina ceapa verde.
p.s. Eu am lasat si bucatile de piept de curcan in supa.
Serviti imediat.