Acum vreo saptamana m-am trezit la usa cu o superba gheisa si cu doi saculeti in mana, unul pentru mine si unul pentru voi.
Dar despre ce este vorba? Zilele urmatoare se anunta Asia Fest in Bucuresti si in cinstea acestui festival, am primit o mica provocare, sa pregatesc o reteta asiatica, cum stiu eu mai bine.
In saculet am avut 4 ingrediente cheie, eu am ales sa folosesc doar unul singur, mai exact sosul de soia. Am pregatit o celebra reteta de Creveti Kung Pao, foarte deliciosi si pregatiti in timp record.
Cu reteta aceasta intru si in competitia Rice-up!, in colaborare cu Tan-Viet si restaurantul Chefs Experience.
Pentru 2 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 15 minute :: Coacere 5 minute
Ingrediente:
– 2 linguri ulei
– 1 bucata ghimbir proaspat (3 cm)
– 1 ceapa mica alaba
– 1/2 ardei gras galben sau verde
– 1-2 chilli uscati
– 15 creveti, decorticati si bine curatati
– 1/4 cana alune prajite
– 3 fire ceapa verde
Sosul Kung Pao
– 2 linguri sos de soia
– 2 linguri sos de soia dulce
– 1/2 lingurita amidon
– 4 linguri apa
– 1/2 lingurita ulei de susan
– putin piper alb
– 1/2 lingurita otet de orez
– 1/2 lingurita zahar
Cum se face: intr-un bol amestecati ingredientele pentru sosul Kung Pao. Lasati-l deoparte.
Incingeti bine wok-ul si adaugati uleiul de gatit in el. Cand este foarte bine incins, adaugati ghimbirul taiat foarte fin si amestecati de cateva ori prin el. Dupa adaugati ceapa taiata, ardeiul verde/galben, taiat fasii mari si cativa ardei chilli uscati. Prajiti pana cand simtiti aroma de condimente. Adaugati crevetii si alunele. Prajiti in continuare.
Cand crevetii sunt aproape facuti, adaugati sosul Kung Pao in wok. Continuati sa amestecati pana cand sosul se ingroasa. Adaugati la final ceapa verde tocata, mai amestecati rapid de cateva ori, puneti in farfurie si serviti cat este inca fierbinte.
Dar am si pentru voi un mic concurs.
Ce desert asiatic preferati, iar eu va premiez cu un cosulet cu produse Tao-Tao de la Tan-Viet si Asia-Fest.
Pana pe 21 Octombrie astept raspunsurile voastre si cel mai inspirat comentariu va fi premiat! Succes!