… Andra Ilies cu Somon in crusta de migdale si salata de andive.
In weekend-ul ce tocmai a trecut, s-au desemnat castigatorii concursului de gatit Bon Appetit. Competitia a fost una foarte stransa si m-am bucurat tare mult cand am vazut atat de multi oameni frumosi si talentati intr-ale bucatariei. Chiar daca a fost o competitie intre amatori, aproape toti au lucrat ca adevarati profesionisti, foarte bine organizati si cu preparate de exceptie!
Dar sa nu uitam, am avut onoroea sa fiu in juriul acestui concurs de gatit. Mii de multuri pentru fetele de la Pandorra Style care m-au invitat si mi-au dat prilejul sa fiu in juriu cu Dan-Silviu Boierescu aka – Bucatarescu, cu minunatul Antonio Passerelli si cu domnul Affan Yildirim, General Manager al Anchor Grup.
“Stim că românii sunt mari amatori de show-uri gastronomice, asa că ne-am gândit să facem unul la îndemâna lor, intr-un cadru cu totul inedit pentru astfel de competiţii – un centru comercial. Am sprijinit comunitatea amatorilor de gastronomie şi le-am dat sansa membrilor ei să iasă în lumina reflectoarelor şi să-şi transforme acest hobby într-o carieră în toată regula”, a declarat Affan Yildirim.
Concursul de gatit Bon Appetit a inceput in primavara acestui an, cand trebuia sa va inscrieti la concurs cu un preparat facut de voi si fotografiat intr-un mod cat mai original. Preselectiile au avut loc pe 3 si 4 Octombrie la Plazza Romania si Mall Bucuresti, unde din cei 48 de concurenti, 24 pe fiecare mall, au ramas in competitie 8. In weekend-ul urmator, adica pe 10 Octombrie au urmat semi-finalele la ambele mall-uri, unde au ramas doar 2 concurenti pe fiecare mall. Marea finala s-a desfasurat pe data de 11 Octombrie la Plazza Romania.
Concursul a fost unul foarte relaxant, chiar daca a mers pe sistemul “cutia misterelor”, unde Antonio a avut grija sa plaseze si cateun ingredient care sa-i incurce pe concurenti, dar nimic dificil si iesit din comun. Aici Antonio a vrut sa vada tehnicile esentiale in bucatarie a concurentilor, cum se gateste corect un anumit timp de carne, cat de mult stiu concurentii sa combine anumite ingrediente si nu in ultimul rand, styling-ul in farfurie.
Nu a fost nimic cu urlete si tipete, totul s-a desfasurat intr-o admosfera relaxanta, invaluita cu o multime de arome care mai de care mai tentante.
“Job-ul” meu a fost sa gust la final din toate preparatele si sa notez fiecare concurent in parte, in functie de originalitate, dexteritate, creativitate, respecarea temei (savoare si sanatate) si gustul preparatului.
Am avut preparare de la carne de vita, pui, curcan, pana la calamari si somon.
Dar sa va zic acum si care sunt fericitii castigatori:
Locul I – Andra Ilies ( 1000 euro + curs de gatit ICEP Hotel School)
Locul II – Dan Spataru (500 euro + curs de gatit ICEP Hotel School)
Locul III – Dan Laurentiu Rosu (250 euro + curs de gatit ICEP Hotel School)
Multumesc gazdelor acestui concurs de gatit pentru privilegiul care mi-a fost dat si astept cu nerabdare editia cu numarul doi, Bon Appetit.