Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

de Isabela Spataru
IMG_8681Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem folosi grill-ul in bucatarie. Astazi va propun o reteta de ton super picant la grill, cu ceapa verde si unt aromatizat. Va asigur ca o sa aveti un pranz delicios, dar si sanatos. Tonul il puteti comanda de pe site-ul Sea-Way.ro. Mi-a placut ca fiecare bucata vine ambalata individual, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci probleme sa descheti toata punga doar pentru o singura bucata de peste.
 
 

Pentru 2 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 5 minute

Pentru doua portii avem nevoie de:
– 2 bucati de ton
Pentru amestecul de condimente:
– 1 lingurita piper negru
– 1 lingurita piper alb
– 1 lingurita piper verde
– 1 lingurita piper rosu
– 1/2 lingurita fulgi de chilli
– 1 lingurita sare
– 3 catei de usturoi
– 1 lingurita sos de soia
– 2 linguri ulei de masline
Plus: 3-4 fire de ceapa verde
Untul aromatizat:
– 2 fire ceapa verde
– 1/2 legatura patrunjel verde
– putin suc de lamaie
– 50 g unt, 80% grasime
 IMG_8644
Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte.
 
IMG_8641
 
PicMonkey Collage8
Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte.
 
IMG_8650
 
IMG_8656
 
Incingeti grill-ul pe aragaz.
 
IMG_8657
 
Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde.
 
IMG_8661
 
Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc.
 
IMG_8667
 
In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea!
Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.
 
IMG_8670

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult