958
Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem folosi grill-ul in bucatarie. Astazi va propun o reteta de ton super picant la grill, cu ceapa verde si unt aromatizat. Va asigur ca o sa aveti un pranz delicios, dar si sanatos. Tonul il puteti comanda de pe site-ul Sea-Way.ro. Mi-a placut ca fiecare bucata vine ambalata individual, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci probleme sa descheti toata punga doar pentru o singura bucata de peste.
– 2 bucati de ton
Pentru amestecul de condimente:
– 1 lingurita piper negru
– 1 lingurita piper alb
– 1 lingurita piper verde
– 1 lingurita piper rosu
– 1/2 lingurita fulgi de chilli
– 1 lingurita sare
– 3 catei de usturoi
– 1 lingurita sos de soia
– 2 linguri ulei de masline
Plus: 3-4 fire de ceapa verde
Untul aromatizat:
– 2 fire ceapa verde
– 1/2 legatura patrunjel verde
– putin suc de lamaie
– 50 g unt, 80% grasime Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte. Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte. Incingeti grill-ul pe aragaz. Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde. Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc. In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea!
Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.
Pentru 2 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 5 minute
Pentru doua portii avem nevoie de:– 2 bucati de ton
Pentru amestecul de condimente:
– 1 lingurita piper negru
– 1 lingurita piper alb
– 1 lingurita piper verde
– 1 lingurita piper rosu
– 1/2 lingurita fulgi de chilli
– 1 lingurita sare
– 3 catei de usturoi
– 1 lingurita sos de soia
– 2 linguri ulei de masline
Plus: 3-4 fire de ceapa verde
Untul aromatizat:
– 2 fire ceapa verde
– 1/2 legatura patrunjel verde
– putin suc de lamaie
– 50 g unt, 80% grasime Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte. Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte. Incingeti grill-ul pe aragaz. Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde. Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc. In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea!
Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.