File de biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

de Isabela Spataru

File de biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene

IMG_4578

O reteta simpla, pregatita pas cu pas special pentru voi. Am folosit biban congelat si baby carrots de la Edenia. Mai multe retete delicioase gasiti pe Vitrina cu idei.

IMG_4575

Pentru 2 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 20 minute :: Coacere 30 minute

Ingrediente:

  • 450 filet de binan

Pentru crusta de dovleac:

  • 150 g seminte de dovleac
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • Coaja de la o lamaie
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei de masline

Sosul de rosii galbene: 

  • 3 rosii medii galbene
  • 1 cub de unt
  • Sucul de la o lamaie
  • Sucul de la un lime si coaja
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Morcovi baby caramelizati:

  • 450 g baby carrots
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 cub unt
  • Sare
  • Cimbru
  • Putin suc de lamaie

IMG_4478

Mod de preparare: fileurile de biban le lasam la dezghetat pe hartie de bucatarie.

IMG_4515

In mojar adaugam toate ingredientele, fara pesmet si le pisam bine.

IMG_4522

Nu trebuie sa devina totul pasta.

IMG_4530

Transferam amestecul intr-o farfurie si adaugam pesmetul. Potrivim de sare si piper.

IMG_4533

Dupa ce pestele s-a dezghetat il taiem in bucati egale si il dam prin amestecul de seminte.

IMG_4536

 

IMG_4539

Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Asezam pestele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute.

IMG_4542

Intre timp pregatim sosul de rosii galbene: oparim rosiile, doar cat sa le luam pielita. Le taiem in doua, le scoatem cotorul si semintele. Le tocam cubulete mici. Intr-o tigaie topim untul, adaugam rosiile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Adaugam sucurile de citrice si coaja. Spre final potrivim de sare. Sosul il transferam in vasul blenderului si il pasam bine. Adaugam si ulei de masline. La sfarsit potrivim de sare.

IMG_4551

Morcovii caramelizati: ii fierbem 6-8 minute in multa apa cu sare. Dupa ii scurgem. Adaugam untul intr-o cratita, morcovii si siropul de artar. La foc mic ii lasam sa se caramelizeze. Spre final adaugati putin suc de lamaie, cimbru si sare.

IMG_4545

Servim pestele cald cu garnitura de morcovi caramelizati si sosul de rosii galbene.

IMG_4584

 

IMG_4596

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.