File de biban in crusta de dovleac si sos de rosii galbene
O reteta simpla, pregatita pas cu pas special pentru voi. Am folosit biban congelat si baby carrots de la Edenia. Mai multe retete delicioase gasiti pe Vitrina cu idei.
Pentru 2 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 20 minute :: Coacere 30 minute
Ingrediente:
- 450 filet de binan
Pentru crusta de dovleac:
- 150 g seminte de dovleac
- 2-3 linguri pesmet
- 2 catei de usturoi
- Coaja de la o lamaie
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- Sare
- Piper
- 1 lingura ulei de masline
Sosul de rosii galbene:
- 3 rosii medii galbene
- 1 cub de unt
- Sucul de la o lamaie
- Sucul de la un lime si coaja
- 2-3 linguri de ulei de masline
Morcovi baby caramelizati:
- 450 g baby carrots
- 2 linguri sirop de artar
- 1 cub unt
- Sare
- Cimbru
- Putin suc de lamaie
Mod de preparare: fileurile de biban le lasam la dezghetat pe hartie de bucatarie.
In mojar adaugam toate ingredientele, fara pesmet si le pisam bine.
Nu trebuie sa devina totul pasta.
Transferam amestecul intr-o farfurie si adaugam pesmetul. Potrivim de sare si piper.
Dupa ce pestele s-a dezghetat il taiem in bucati egale si il dam prin amestecul de seminte.
Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Asezam pestele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute.
Intre timp pregatim sosul de rosii galbene: oparim rosiile, doar cat sa le luam pielita. Le taiem in doua, le scoatem cotorul si semintele. Le tocam cubulete mici. Intr-o tigaie topim untul, adaugam rosiile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Adaugam sucurile de citrice si coaja. Spre final potrivim de sare. Sosul il transferam in vasul blenderului si il pasam bine. Adaugam si ulei de masline. La sfarsit potrivim de sare.
Morcovii caramelizati: ii fierbem 6-8 minute in multa apa cu sare. Dupa ii scurgem. Adaugam untul intr-o cratita, morcovii si siropul de artar. La foc mic ii lasam sa se caramelizeze. Spre final adaugati putin suc de lamaie, cimbru si sare.
Servim pestele cald cu garnitura de morcovi caramelizati si sosul de rosii galbene.