Alaturi de alte sase bloggerite talentate si frumoase, aka Georgiana, Andreea (Taste Bazar), Lavinia, Alina, Andreea si Nicole, am acceptat provocarea Electrolux, sa gatim cu ingredientul secret al lunii Mai -Sparanghelul. Intalnirea s-a dat la ceas de seara, in unul din locurile mele preferate din Bucuresti, Chef Parade.
Cand am fost rugata sa ma gandesc la o reteta cu sparanghel, instant mi-a venit in minte reteta asta simpla, cu somon, marar si lamaie. Pe principiul, simplu, usor, gustos! Poate sa fie o cina extrem de gustoasa, pregatita in putin timp. Fix ce ne trebuie noua, cand ajungem acasa, morti de oboseala, dar cu o pofta nebuna de ceva de mancare gustos.
Va invit si pe voi sa intrati pe site-ul Electrolux, unde o sa aflati lucruri interesante despre sparanghel si sa descoperiti si restul de retete propuse de colegele mele bloggerite. Care, acum ramane intre noi, au fost geniale. Atat de bune, incat am luat si acasa.
Multumesc Electrolux, Golin, pentru o astfel de seara minunta. Mereu stiti cum sa ne strangeti si sa faceti din prepararea mesei un moment frumos, asa ca intre prieteni!
Somon cu sparanghel la cuptor, in folie Ingrediente pentru 10 portii 10 filé-uri de somon (aproximativ 150-200 g per filé) 1.500 g de sparanghel (3 manunchiuri ar fi de ajuns) ulei de masline sare, piper 2 capatani de usturoi 3-4 lamai 2 legaturi de marar verde Mod de preparare 1. Se preincalzeste cuptorul la 200oC. 2. Se taie 4 bucati de folie de aluminu. Se indeparteaza partea dura a sparanghelului. Se imparte sparanghelul in mod egal pe cele 4 bucati de folie de aluminiu. 3. Intr-un castron mic, se amesteca uleiul de masline si usturoiul tocat fin. Se stropesc cu o lingura din acest amestec bucatile de sparanghel, apoi se presara sare si piper deasupra. 4. Se adauga filé-urile de somon si se stropesc cu restul de amestec de ulei de masline si usturoi, sare si piper. 5. Pe fiecare bucata se adauga 2 felii de lamaie si crengute de marar proaspat. Se impacheteaza totul si se asaza intr-o tava. 6. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute. 7. Se desface si se serveste imediat.