Briose cu mar si morcov

de Isabela Spataru

Briose cu mar si morcov – indulcite doar cu fruct. Perfecte pentru micul-dejun sau un snack sanatos. Ideale atunci cand bebe incepe sa manace singur.

Inainte sa incep diversificarea cu Matei (fix astazi are 19 luni), eram speriata de tot procesul asta si putin reticenta. Dar dupa ce m-am documentat bine, iar medicul pediatru mi-a dat ok-ul, am inceput distractia cu papa bun! O sa vin cu un articol special legat de diversificare si cum a fost in cazul nostru, dar pana atunci va scriu reteta noastra preferata de briose. Le-am facut de atatea ori, incat intr-o zi le mancam toti trei pe toate.

De la inceput va spun ca nu sunt deacord cu zaharul la copii, asa ca toate retetele pe care o sa le gasiti la mine de dulciuri o sa fie indulcite cu banane, mar sau alt fruct.

Aceste briose sunt extrem de dulci. Alegeti o banana foarte bine coapta.

Eu le vad ca un mic-dejun sau snack sanatos pentru toata familia! Pana la urma, daca noi ca si parinti avem o alimentatie sanatoasa si echilibrata, asa o sa crestem si copii nostri!

Va las mai jos reteta extrem de simpla! Matei le adora!

Pentru 12 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 35 minute :: Dificultate scazuta
Pentru 16 briose:
Ustensile necesare:

  • forme de briose, eu folosesc unele de silicon
  • razatoare cu ochiuri mari si mici
  • spatula

Ingrediente:

  • 46 g unt gras
  • 1 banana bine coapta
  • 1 mar ras (pe ochiurile mari)
  • 145 g morcov ras (ochiuri mici)
  • 80 g piure de mar (marul curatat si facut la aburi 5 minute, dupa mixat)
  • 125 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 1/2 cana faina de spelta
  • 1/2 cana migdale macinate, dar nu foarte marunt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 1/2 praf de copt bio

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 190gradeC si pregatiti 16 forme de briose.
  2. Pisati banana pana devine piure. Adaugati untul moale. Amestecati.
  3. Adaugati piureul de mar, marul ras, morcovul ouale, laptele si amestecati tul bine.
  4. Turnati si restul de ingrediente uscate.
  5. Si amestecati totul foarte bine.
  6. Umpleti formele de briose cu aceasta compozitie.
  7. Le coaceti timp de 35 de minute la 190 gradeC.
  8. Le lasati sa se raceasca 10 minute in forme.

Nota:
Se pastreaza la temperatura camerei, intr-un recipient etans.
Pot fi congelate.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult