Chiftele de quinoa

de Isabela Spataru

Chiftele de quinoa

Aceste chiftele de quinoa cu rosii si branza sunt perfecte pentru cei mici.

Dar sunt o alternativa sanatoasa si vegetariana pentru intrega familie. Eu iubesc quinoa si am pregatit-o in fel si chip. Lui Matei i-am dat-o de la inceputul diversificarii, iar acum o mananca fara nicio problema. Aceste chiftelute au devenit favoritele noastre. Sunt excelete ca si pranz, alaturi de cartofi dulci la cuptor si niste legume.

De ce ai nevoie pentru aceste chiftelute delicioase:

  • Quinoa. Alba, rosie ori tricolora.
  • Ceapa. Pentru aroma si dulceata, odata ce este sotata.
  • Rosii. Proaspete sau din conserva. Ambele varianate merg de minune.
  • Apa/Supa. Supa intotdeuana ofera mai multa savoare. Dar daca nu aveti, apa este ok.
  • Oul. Este folosit ca sa lege compoztia. Dar daca sunteti alergici, aceasta compoztie este ok de mancat asa cum este.
  • Branza. Cheddar are o aroma deosebita, dar va ajuta sa formati chiftelele.
  • Busuioc. Se potriveste foarte bine cu rosiile si branza, in plus are o aroma fantastica.

Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Coacere 35 minute :: Dificultate scazuta

Ingrediente:

  • 100 g quinoa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa alaba, taiata marunt
  • 1 catel de usturoi, taiat fin
  • 120 g rosii tocate, proaspete sau din conserva
  • 120 ml supa de legume/pui
  • 60 g cheddar, taiat cburi mici
  • 1 lingurita busuioc tocat marunt
  • 1 ou batut

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180C.
  2. Intr-un bol inmuiati quinoa in apa.
  3. Intr-o tigaie, la foc mic, incalziti uleiul de masline si sotati ceapa si usturoiul, pentru aproximativ 5 minute.
  4. Intr-o strecuratoare cu ochiurile mici de tot, clatiti bine quinoa sub jet de apa rece.
  5. Peste ceapa, adaugati rosiile, quinoa si supa. Amestecati usor. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
  6. Rasturnati quinoa fiarta intr-un bol si lasati sa se raceasca complet.
  7. Adaugati oul batut si busuiocul.
  8. Formati bilute mici, in mijlocul lor adaugati si un cub mic de cheddar.
  9. Le coaceti timp de 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult