Cea mai simpla reteta de biscuiti, rapizi, fragezi si indulciti cu banane.
Trebuie sa recunosc ca abia asteptam sa pregatesc biscuiti cu Matei de Craciun. Sa stam langa brad si sa facem mizerie prin toata casa.
Dar noi am stat in pijamale si cu termometrul pe langa noi, pentru ca hei, asa e in viata!
Cand am vazut ca ne ducem din rau in si mai rau, am decis sa congelez aluatul, pana in ziua cand Matei o sa fie bine si ne putem distra pe cinste in bucatarie!
Si intr-un final a iesit si soarele pe strada noasra si am reusit sa facem biscutii. Matei a fost tare incantat, daca era dupa el ar fi mancat tot aluatul crud. Este foarte receptiv (1 an jumate) de tot ce-i aratam eu si incercam sa-i vorbesc ca unui copil mult mai mare. Dar el este de mic fascinat de ce fac eu in bucatarie si mereu ma privea cu ochii mari si parca citeam pe fata lui: Ce faci mami acolo?
Abia astept ziua cand chiar o sa faca ceva cu manutele lui, deocamdata plimba aluatul prin toata casa.
Va las mai jos reteta de biscuiti pregatita de noi!
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 10 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
- 225 g faina alba, dar o puteti combina cu o faina integrala
- 125 g unt gras, minim 80%
- 1 ou
- 1 banana bine coapta
- scortisoara macinata
Mod de preparare:
- Amestecati bine toate ingredientele si infasurati aluatul in folie alimentara.
- Il dati la rece pentru cateva ore, sau peste noapte.
- Intindeti o foaie si decupati biscuiti.
- La cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 10 minute sau pana cand sunt aurii.
- Se pastreaza foarte bine la temperatura camerii, intr-un recipient inchis ermetic.
Spor la modelat!
IsabelaCuisne.ro