Prajitura cu nuca

de Isabela Spataru

Probabil toti parintii isi pun întrebarea asta: si eu ce dulce ii dau copilului meu? Fiecare alege si face ce vrea pana la urma cu viata lui. Consider ca un copil nu are nevoie de zahar si dulciuri procesate. Asta nu inseamna ca il iubesti mai putin daca ii oferi toate astea. Din contra! Dar nu sunt nici in extrema cealalta, Matei o sa manance Kinder. Important este sa avem un echilibru in toate. El are acum aproape 2 ani si jumatate si a gustat foarte putin dintr-un cozonac si ou Kinder. In rest iubeste banana bread, briosele si ce dulce ii mai fac eu. Prajitura asta e atat de buna, incat nu-ti dai seama ca nu are zahar si este indulcita doar cu banane si curmale.

Pentru 4 persoane :: Preparare 10 minute :: Coacere 40-45 minute :: Dificultate scazuta

Ingrediente:
2 oua mari
1 cana lapte batut
1 cana nuci pisate
1 cana faina alba
1 banana bine coapta
80 ml ulei, 6 curmale Madjol
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara

1 cana= 250 ml

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180GradeC si pregatiti o tava cu hartie de copt, cu diametrul de 25×30 cm.
  2. Intr-un bol bateti ouale cu uleiul, pana capata consistenta unei creme.
  3. Adaugati banana facuta piure, curmale tocate cubulete si turnati laptele batut. Amestecati bine.
  4. Adaugati faina, impreuna cu praful de copt si scortisoara. La final incorporati nucile.
  5. Turnati compozitia in tava si dati-o la cuptor pentru 40-45 de minute. Dar, inainte sa o scoateti, o incercati in mijloc cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta.
  6. O lasati in tava sa se raceasca si dupa o taiati cuburi.

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.