Cupe de ovaz la cuptor

de Isabela Spataru

Aceste cupe de ovaz la cuptor sunt un mic dejun fantastic (sau o gustare) si perfecte pentru toate varstele. Sunt o optiune grozava cand vreti sa luati micul-dejun afara sau ceva bun pentru gustarea de mai tarziu.

Cred ca micul-dejun preferat atunci cand am fost insarcinata a fost terciul de ovaz cu banane si fructe. Fara sa exagerez am mancat aproape in fiecare dimineata terci, alternam doar fructele de sezon, adaugam nuci sau sirop de artar si uneori cate un cub de ciocolata.
Uite ca timpul a trecut, iar Matei iubeste la micul-dejun terciul de ovaz. Imi spune dimineata: Mami, purigi! E foarte iubit la noi acasa si atunci cand nu fac terci, fac cupele astea la cuptor si le mancam in plimbarile noastre la padure si imprejurimi!

Sunt mega usor de facut, ideale atunci cand ai o dimineata aglomerata, ideale pentru cutia cu snack de dupa-amiaza si usor de modificat reteta, o pueti adapta in functie de ce fructe sunt in sezon.

Dar partea cea mai faina, e ca pueti implica copii atunci cand le pregatiti. Matei are doar 2 ani, dar iubeste sa stea cu mine atunci cand pregatesc papa bun.

V-am dat o multime de motive sa le incercati si voi!

Este o reteta usor de adaptat, asa ca ptueti sa adaugati o multime de fructe sau legume, combinatiile sunt interminabile, va las cateva variante cu ce ptueti inlocui afinele:

  • Mar si scortisoara inlocuieste afinele cu mar cubulete, scortisoara si stafide (inmuiate in prealabil in apa calduta).
  • Prajitura de morcovi – inlocuieste afinele cu morcov ras, mar ras, scortisoara, ghimbir si stafide (la fel, hidratate).
  • Cocos si mango folosete lapte de cocos si inlocuieste afinele cu mango cuburi.
  • Prajitura cu cirese – foloseste lapte de migdale, iar afinele inlocuiestele cu cirese si fulgi de migdale.

Pentru 4 persoane :: Preparare 5 minute :: Coacere 25 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:

  • 2 banane bine coapte
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 1 ou, batut
  • 180 ml lapte integral
  • 150 g afine
  • 1 lingura ulei sau unt topit

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC si pregatiti o tava de briose cu 12 forme. Le ungeti cu ulei/unt.
  2. Intr-un bol mare adaugati bananele facute piure si fulgii de ovaz, amestecati pana se combina.
  3. Adaugati laptele, oul batut si amestecati.
  4. Afinele, daca unele sunt prea mari le pueti taia.
  5. Turnati compozitia in mod egal in cele 12 forme si le coaceti 25 de minute.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult