Crocante la exterior, moi in interior, aceste crochete cu somon sunt baby friendly si ideale ca parte a uni pranz copios, pentru copii si parinti in egala masura.
Intotdeuna ma interesez despre beneficiile aducerii copiilor in bucatarie. Nu doar pentru ai ajuta sa devina mai buni consumatori si sa inteleaga de unde provin ingredientele si cum creste spre exemplu cartoful, ci si pentru a-i ajuta matematic, limbajul si abilitatile motorii fine.
Aceasta reteta este fantastica pentru cei mici, va pot ajuta sa:
- masoare ingredientele sau sa le cantareasca
- mixeze
- sa sparga ouale (aici Matei inca face multa mizerie)
- sa formeze cochetele si sa le dea prin pesmet
Stiu ca de multe ori este mai usor sa faceti de una singura treaba in bucatarie fara sa va implicati si copii. Doar cuvantul ajuta cu un copil de 2 ani si un pic pe langa tine suna mai multa a treaba multa si curatenie dupa dezastrul din bucatarie. Dar cred ca toate acestea si implicarea lor in bucatarie, o sa le fie de ajutor pe termen lung.
Crochete de somon – sfaturi de gatit
- Nu imi place sa fac crochetele pasta. Toate ingrientele din ele le sfaram usor cu furculita, sa am putina textura. Am grija sa nu amestec foarte mult ingredientele. Cat sa se combine intre ele.
- Lasati crochetele inainte sa se raceasca si dupa le tavaliti prin pesmet.
- Reteta este foarte versatila si o puteti personaliza foarte usor. Se poate face cu ton, pui fiert sau legume. La fel, puteti sa schimbati si verdeata, dupa preferinte.
- Daca nu aveti pesmet in casa, lasati cateva ore la uscat o bucata de paine si dupa o macinati bine de tot la robot.
Somon la conserva sau proaspat?
Amandoua variantele sunt o excelenta sursa de proteina si alti nutrienti. Orice varianta ati alege, crochetele o sa iasa super bune.
Prajite sau la cuptor?
Normal crochetele se prajesc, dar eu de foarte mult timp le pregatesc la cuptor. Singurul lucru pe care o sa-l observati si voi, nu sunt suficient de aurii, au o culoare mai pala. Dar le stopesc cu putin ulei de masline, inainte sa le bag la cuptor si asa capata o culoare aurie, frumoasa.
Cu ce seervim crochetele de somon?
Idei de sosuri:
- Sos de avocado, daca cei mici prefera avocado, este o idee super buna
- Iaurt si usturoi
- Sos tzatziki
- Idei de legume:
Printre preferatele noastre si al lui Matei: - Broccoli la abur
- Morcov la abur
- Piure de spanac
- Salata de legume
Pentru 4 persoane :: Preparare 40 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
400 g cartofi fierti si facuti piure
250 somon, gatit 20 de minute la abur
2 fire de ceapa verde
2 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingura patrunjel tocat
65 g mazare
2 oua
60 g pesmet
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180GradeC.
- Intr-un bol mare adaugati cartofii, somonul, cepa verde, sucul de lamaie, patrunjelul, mazarea si un ou batut. Amestecati, doar cat sa se combine toate ingredientele.
- Luati cateo lingura din compozitie si formati crochete. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si o dati 15 minute la rece.
- Bateti restul de ou intr-un bol. In altul turnati pesmetul.
- Dati crochetele prin ou batut si dupa prin pesmet. Le asezati pe hartie de copt. Repetati pana cand terminati toate crochetele.
- Le stropiti cu putin ulei de masline. Le coaceti timp de 20 de minute, pana cand devin aurii.