Burgeri de somon

IMG_0624 Zilele trecute am pregatit cei mai burgeri de somon mancati vreodata! Sunt suculenti si plini de aroma primavarii! Musai sa-i testati ca ma supar pe voi!

Retete culinarePeste si fructe de mare

Foloseste paine uscata de cateva zile ca sa faci pesmet in casa. Mixeaza painea la robot, pana devine pesmet. 

 

IMG_0555 Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Frigere 10 minute :: Dificultate scazuta

Ingredeinte:
– 450 g carne de somon
– 6 linguri de pesmet
– 4 fire ceapa verde
– 1 legatura patrunjel verde
– 1 catel de usturoi
– 2 linguri sos de soia
– 2 oua usor batute
– 1 lingura suc de lamaie
– 1 lingura ulei de masline
– sare si piper, dupa gust
 
Sosul:
– 6 linguri pline de iaurt grecesc
– 1 lingurita mustar
– 1 lingura ulei de masline
– patrunjel verde, dupa gust
– sare
– zeama de lime, dupa gust
 
Plus:
– chifle
– rosii
– castraveti
 
IMG_0561
 
Preparare burgeri: eu am folosit rondele de somn congelate. Dupa ce s-au decongelat, le-am spalat bine si le-am uscat pe un servet de bucatarie. Cu grija am scos oasele si pielea de pe langa. Carnita rezultata am dat-o la robot. Daca aveti masina de tocat si mai bine. 
 
Adaugati carnea intr-un bol si adaugati restul de ingredinete. Ceapa verde si patrunjelul tocate marunt, la fel si usturoiul. Aveti grija cu sarea, deaorece sosul de soia este sarat, posibil sa mai puneti doar foarte putin. 
 
IMG_0570
 
Cu mainele umezite in apa, formati burgeri. Presati bine carnea in palme si dupa ii dati forma rotunda. Dintr-o compozitie ies aproximativ 6 burgeri, dar pot iesi mai multi sau mai putini, in functie de dimensiunea lor. Ii dati la rece pentru 1 ora. 
 
IMG_0578
 
Intre timp pregatiti sosul: care este demential de bun. Intr-un bol amestecati toate ingredientele si adaugati zeama de lime dupa gust. Feliati rosiile si castravetii. 
 
IMG_0580
 
IMG_0591
 
 
Incingeti bine de tot grill-ul. Nu mai necesita ungere cu ulei daca este de buna calitate si adaugati burgerii. Ii frigeti 3-4 minute pe fiecare parte. 
 
IMG_0601
 
Asamblati burgerii cu rosii, castraveti si sos din belsug.
 

Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail!