Tort "Patrick"

de Isabela Spataru
Astazi de Sfintii Petru si Pavel, urez tuturor care poarta aceste nume un calduros La Multi Ani si sa aiba o zi superba.
Avem si noi un sarbatorit in familie, pe Alin, asa ca ii uram cu toti si Max desigur, un La Multi Ani si te iubim!

Am pregatit un tort racoros si cu un aspect mai deosebit, zi eu :P, cu toate ca nu ma prea pricep sa decorez si sa bibilesc :D. Daaar, la gust este suuper, merita sa-l incercati.

Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h :: Coacere 25 minuteIngrediente:
Pentru blat:
-4 oua
-125 g zahar
-125 g faina
-1 lingurita praf de copt
-putina sare

Pentru crema:
-600 g iaurt de ananas
-100 ml frisca lichida
-10 g gelatina
-sucul de la jumatate de lamaie

Mai avem nevoie de:
-un borcanel (250g) de gem, maracuja si piersici

-3-4 banane

Decor:
-jeleu de capsuni

Preparare: mai intai ne ocupam de blat. L-am preparat exact ca aici. L-am turnat intr-o tava mare de aragaz. Dupa ce s-a copt, l-am rasturnat pe un servet umed de bucatarie si l-am rulat.Dupa ce s-a racit, l-am desfacut cu grija si l-am uns cu gem. Rulam la loc. Taiem rulada in felii groase de cca. 1 cm. Ies in jur de 18 felii. Eu am uitat putin de blat si s-a cam parlit 😛

Crema: batem bine frisca lichida. Adaugam si iaurtul.

Dizolvam gelatina.(nu o sa mai cumpar in viata mea gelatina de la dr.oetker, nu este buna deloc, crema nu mi s-a inchegat deloc). O adaugam in crema impreuna cu sucul de la juma’ de lamaie. O dam la rece.

O tava rotunda cu diametrul de 22 cm, „tapetam” peretii si fundul cu feliile de rulada.

Adaugam putina crema, o intindem si bananele intregi, cat intra, la mine doar 3. Turnam si restul de crema. Pregatim jeleu la plic si turnam peste tort.

Dam la rece. Taiem tortul peste 3-4 ore. Sa aveti pofta!

Related Posts

14 comentarii

any iulie 9, 2011 - 1:09 pm

L-am facut si mia iesit super!!!!!!!!!!!!rulada era pufoasa,la crema am inlocuit frisca cu lapte condensat,iar jeleul de capsuni proaspete,oh o minunatie ca aspect si ca gust.Esti o profesionista!!!

Răspuns
any iulie 3, 2011 - 10:29 am

Buna Isabela am descoperit de putin timp blog-ul tau it multumesc pt.ca impartasesti cu noi retetele tale,vreau sa fac acest tort simbata viitoare,cind l-am vazut a fost”dragoste la prima vedere”imi place estetic este apetisant,deabia astept…

Răspuns
Myraj iulie 12, 2009 - 8:22 am

Arata superb…cum altfel era de astepta

Răspuns
martisor iulie 4, 2009 - 10:48 am

Isabela, da’ jeleul de unde l-ai luat? Arata tare bine asa roz… 🙂

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:47 pm

Ylva asa mai procedam si eu. Dca o lasi prea putin la racit si crema este rece, iese un dezastru, se fac numai fasiute. De cate ori era sa arunc crema din cauza acestei gelatine :))
Unde mai pui ca miroase si urat :)))

Te pup si eu.

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:45 pm

Mizilique mersi de vizita:)

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:45 pm

😛 Anne poti sa-l incerci, pare putin complicat dar nu e deloc .

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:44 pm

Flori multumesc frumos 🙂

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:44 pm

Laurici te tuc cu drag 🙂 Numai sanatate si iubire va urez si eu.

Da Laura, nu stiu de ce nu se mai gaseste din aia foi. Mereu dau tarcoale pe la raionul de patiserie sa vad daca au adus. Singura mea sansa este sa o rog pe mama sa-mi aduca cateva pachete de gelatina foi 😛

Va pup pe toti si mie dor de Bogdi 🙂

Răspuns
Ylva iulie 1, 2009 - 8:26 am

Asa e gelatina foi nu prea este de gasit.Si eu folosesc dr oetker din lipsa de altceva,un pliculet are 10g si ar trebui sa corespunda la 6 foi sau cam asa,oricum ea trebuie dizolvata si in bain marie un pic. Eu dupa ce o dizolv in bain marie pun putina frisca in ea dupa ce s’a racit sa echilibrez temperaturile,iese mult mai bine asa,abia apoi o amestec.

Salutari Iza.

Răspuns
mazilique iunie 30, 2009 - 9:31 pm

ce culoare dragutza are toppingul 🙂

Răspuns
Anne iunie 30, 2009 - 10:07 am

Ce pofta mi-ai facut..off!

Răspuns
Flori iunie 30, 2009 - 5:30 am

Frumos mai e el cu „palariuta” rosie! seamana cu Tortul meu Medena. Si eu am patit la fel cu gelatina asta la o crema, noroc ca am mai avut in casa si am mai pus, altfel….La multi ani jumatatii tale!

Răspuns
Laura iunie 29, 2009 - 7:50 pm

Alizuta draga si frumoasa, sa iti traiasca jumatatea! 🙂
Sa fiti sanatosi si frumosi ca si acum…mereu!!! …si sa va iubiti la fel de mult, evident 😛
Tortul e fantastic! Alin a fost cu siguranta incantat si de aspectul lui vesel dar si de gust! 😉

P.S. vaaiii, cat urasc si eu gelatina aia granuleeee!!! …si mie mi-a scos peri albi!
Nu stiu de ce, dar nu mai gasesc pe niciunde gelatina-foi…cu alea n-aveam treaba…
…asa ca te inteleg perfect, asta voiam sa-ti spun, de fapt! 😀
Te pup dulce!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.