Avem si noi un sarbatorit in familie, pe Alin, asa ca ii uram cu toti si Max desigur, un La Multi Ani si te iubim!
Am pregatit un tort racoros si cu un aspect mai deosebit, zi eu :P, cu toate ca nu ma prea pricep sa decorez si sa bibilesc :D. Daaar, la gust este suuper, merita sa-l incercati.
Pentru blat:
-4 oua
-125 g zahar
-125 g faina
-1 lingurita praf de copt
-putina sare
Pentru crema:
-600 g iaurt de ananas
-100 ml frisca lichida
-10 g gelatina
-sucul de la jumatate de lamaie
Mai avem nevoie de:
-un borcanel (250g) de gem, maracuja si piersici
-3-4 banane
Decor:
-jeleu de capsuni
Crema: batem bine frisca lichida. Adaugam si iaurtul.
Dizolvam gelatina.(nu o sa mai cumpar in viata mea gelatina de la dr.oetker, nu este buna deloc, crema nu mi s-a inchegat deloc). O adaugam in crema impreuna cu sucul de la juma’ de lamaie. O dam la rece.
O tava rotunda cu diametrul de 22 cm, „tapetam” peretii si fundul cu feliile de rulada.
Adaugam putina crema, o intindem si bananele intregi, cat intra, la mine doar 3. Turnam si restul de crema. Pregatim jeleu la plic si turnam peste tort.
Dam la rece. Taiem tortul peste 3-4 ore. Sa aveti pofta!
14 comentarii
L-am facut si mia iesit super!!!!!!!!!!!!rulada era pufoasa,la crema am inlocuit frisca cu lapte condensat,iar jeleul de capsuni proaspete,oh o minunatie ca aspect si ca gust.Esti o profesionista!!!
Buna Isabela am descoperit de putin timp blog-ul tau it multumesc pt.ca impartasesti cu noi retetele tale,vreau sa fac acest tort simbata viitoare,cind l-am vazut a fost”dragoste la prima vedere”imi place estetic este apetisant,deabia astept…
Arata superb…cum altfel era de astepta
Isabela, da’ jeleul de unde l-ai luat? Arata tare bine asa roz… 🙂
Ylva asa mai procedam si eu. Dca o lasi prea putin la racit si crema este rece, iese un dezastru, se fac numai fasiute. De cate ori era sa arunc crema din cauza acestei gelatine :))
Unde mai pui ca miroase si urat :)))
Te pup si eu.
Mizilique mersi de vizita:)
😛 Anne poti sa-l incerci, pare putin complicat dar nu e deloc .
Flori multumesc frumos 🙂
Laurici te tuc cu drag 🙂 Numai sanatate si iubire va urez si eu.
Da Laura, nu stiu de ce nu se mai gaseste din aia foi. Mereu dau tarcoale pe la raionul de patiserie sa vad daca au adus. Singura mea sansa este sa o rog pe mama sa-mi aduca cateva pachete de gelatina foi 😛
Va pup pe toti si mie dor de Bogdi 🙂
Asa e gelatina foi nu prea este de gasit.Si eu folosesc dr oetker din lipsa de altceva,un pliculet are 10g si ar trebui sa corespunda la 6 foi sau cam asa,oricum ea trebuie dizolvata si in bain marie un pic. Eu dupa ce o dizolv in bain marie pun putina frisca in ea dupa ce s’a racit sa echilibrez temperaturile,iese mult mai bine asa,abia apoi o amestec.
Salutari Iza.
ce culoare dragutza are toppingul 🙂
Ce pofta mi-ai facut..off!
Frumos mai e el cu „palariuta” rosie! seamana cu Tortul meu Medena. Si eu am patit la fel cu gelatina asta la o crema, noroc ca am mai avut in casa si am mai pus, altfel….La multi ani jumatatii tale!
Alizuta draga si frumoasa, sa iti traiasca jumatatea! 🙂
Sa fiti sanatosi si frumosi ca si acum…mereu!!! …si sa va iubiti la fel de mult, evident 😛
Tortul e fantastic! Alin a fost cu siguranta incantat si de aspectul lui vesel dar si de gust! 😉
P.S. vaaiii, cat urasc si eu gelatina aia granuleeee!!! …si mie mi-a scos peri albi!
Nu stiu de ce, dar nu mai gasesc pe niciunde gelatina-foi…cu alea n-aveam treaba…
…asa ca te inteleg perfect, asta voiam sa-ti spun, de fapt! 😀
Te pup dulce!!!