Tort de clatite cu portocale si sos caramel

de Isabela Spataru

Crapes-cake with orange and caramel sauce

Nu va trebuie o ocazie anume sa pregatiti un tort gustos si foarte aratos. Cine iubeste clatitele, ca si mine :P, in combinatie cu fructe zemoase si aromate, cu frisca si cu muult sos de caramel, nu trebuie sa rateze acest tort. Multumiri o mie Laurei, pentru aceasta minunta reteta.

Pentru 6 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 1 h :: Coacere 20-25 minutePentru blat avem nevoie de 5 clatite pe care le pregatim dupa urmatoarea reteta:
100 g faina
2 oua
300 ml lapte
15 g unt topit

Batem ouale cu un praf de sare, adaugam untul topit, faina si laptele. Coacem clatitele.

Pentru umplutura:
450 ml frisca lichida
6 portocale mari si dulci, eu am pus mandarine
Batem frisca si o dam la rece. Fructele le decojim si le desfacem in feliute.

Pentru sos:
175 g caramele cu lapte, eu am pus caramele cu lape condensat
100 ml lapte
Topim caramelele , adaugam laptele si fierbem cateva minute pana devine un sos gros si dens.

Pentru decor:
cateva jumatati de miez de nuca
1 portocala mareAsamblare: pe un platou mare asezam prima foie de clatita, asezam feliute de portocala/mandarina si frisca. Repetam operatiunea pana terminam toate ingredientele. Deasupra trebuie sa fie foia de clatita simpla, pe care adaugam felii de portocala, cateva jumatati de nuca si turnam de jur imprejur sosul de caramel. Se da la rece pana se serveste.

Crapes-cake with orange and caramel sauceSfat: trebuie sa incercati neaparat aceste caramele cu lapte condensat, sunt foarte bune si iese un sos delicos.

Crapes-cake with orange and caramel sauce

Nelipsita sectiune 🙂
Crapes-cake with orange and caramel sauce

Related Posts

23 comentarii

angie ianuarie 8, 2010 - 10:07 pm

probat si tortul asta, e o minune. bine ca l-am revazut si mi s-a facut pofta din nou; o sa -l mai incerc saptamana viitoare, merci de reteta

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2009 - 11:19 am

Flavia iti multumesc de vizita. De anul trecut nu am mai vorbit 😛 😀
Eiii, nu-i asa, este extrem de simplu de pregatit 🙂

te pup

Răspuns
Flavia februarie 23, 2009 - 8:57 pm

Parca ai avea maini magice. Felicitari pentru talentul tau culinar si multumim pentru ca il imparti cu noi.

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 12:49 pm

Graze Nico 😛

te pup

Răspuns
Nicoleta februarie 19, 2009 - 12:42 pm

Super, arata nemaipomenit!

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:34 am

S.C. mersi frumos.

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:33 am

Ada ma faci sa rosesc, iti multumesc, chiar sa-l incerci, merita fiecare inchititura din el 😛 :))

Ada, stai linistita, nu se supara nimeni, atata timp cat specifici in post de la cine te-ai inspirat, nu-i o problema 🙂

te p[up

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:31 am

Mersi frumos Ducesa. Chiar este extrem de ochios si la gist…mmmm… nu mai zic, trebuie sa descoperi tu.

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:30 am

Liliana mersi frumos ca m-ai anuntat, dar sincera sa fiu m-am saturat sa ma lupt cu fetele astea care fura. Prin vara mi s-au furat si mie niste fotografii, dar ce sa le fac, nu le cunosc, nu stiu unde stau, n-ma cum sa le paruiesc :)))
Sper totusi aceasta domnisoara sa se potoleasca, am vazut ca a luat multe retete de pe “reteteculinare” si a sters semnatura site-uli. Nu e frumos si poate realizeaza si ea ce a facut.

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:27 am

Gargarita mersi mult de leapsa. Da tu nu ai pus nicio poza hazlie cu tine? 😀
Eu is cam zbuciumuta si pozele mele hazlii si nebunatice raman pentru mine. Nu cred ca o sa ma incumet sa pun ceva 🙂

Te pup si sper sa nu te superi.

Răspuns
ISABELA februarie 19, 2009 - 10:25 am

Laurici l-am mai facut :P, acum vreo 2 ani cred, am postat fotografiile cu dansul pe culi :P. Dar nu imi mai aduc aminte pe unde am pus pozele din perioada aia. Asa ca l-am facut iar, imi era dor de gustul lui buuun 😀

🙁 Offf iar sunteti gripati,saracutu Bogdi, imi aduce aminte de cum eram noi ca el, toata iarna eram cu mucii in nas si tata cu fiolele de polidin :)))
Sanatate multa va urez, multi pupici lu Bogdi :*

Răspuns
Service Calculatoare februarie 19, 2009 - 12:38 am

arata gustos !!

Răspuns
Ducesa februarie 18, 2009 - 11:12 am

Ce tort minunat…trebuie sa recunosc ca n-am mai vazut asa bunatate! nota 10 cu felicitari.

Răspuns
Liliana februarie 18, 2009 - 9:41 am

Blogul dvs are un link catre alt blog al carei detinatoare este de o etica indoielnica: a furat retete postandu-le cu nerusinare fara sa indice sursa asa cum este etic. Blogul persoanei este:
http://niko1212-cuisinedunickolet.blogspot.com/

Si ce a facut:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/unii_muncesc_altii_huzuresc_-4751/

Va indemn sa va alaturati protestului nostru si sa refuzati sa mai apareti pe un blog care nu ne onoreaza. Eu una am blocat-o.

Răspuns
Gargarita februarie 18, 2009 - 8:25 am

Draga Isabela, te asteapta o leapsa la mine pe blog.:))

Răspuns
Laura februarie 17, 2009 - 7:24 pm

Wow, Alizelu’, eu aveam impresia ca tortuletul cu portocale si caramel l-ai incercat deja…
Am imbatranit, hi, hi… 😛
Ma bucur nespus ca l-ai incercat acum si te felicit pentru look-ul apetisant pe care i l-ai dat! 🙂
Pupici multi de la doi bolnaviori…mai tare Bogdi drag 🙁

Răspuns
ISABELA februarie 17, 2009 - 6:42 pm

😀 Mersi Edith. Caramelele le-am luat din Penny market.

Răspuns
ISABELA februarie 17, 2009 - 6:35 pm

Buna Mariana 🙂 si ma bucur ca ti-a facut cu ochiul acest tortulet 😛
da cum am scris la prepararea sosului: Topim caramelele , adaugam laptele si fierbem cateva minute pana devine un sos gros si dens.
Pofta mare de pe acum!

Răspuns
Edith februarie 17, 2009 - 6:33 pm

Wow ce fain arata! De unde ai luat caramelele alea, Isa?

Răspuns
mariana februarie 17, 2009 - 5:35 pm

ISABELA!CARAMELELE SE TOPESC IN FINAL BINE????Of!of!Pina il fac o sa-mi stea gindul tot la el!!

Răspuns
mariana februarie 17, 2009 - 5:00 pm

O Isabela,mai zapacit cu acest tort!!!!o sa-l fac si eu!!!Nici nu iti trebuie ceva mai bun,sau un tort sofisticat!!!Vreau si eu o lingurita de tort macar!!!!?????

Răspuns
ISABELA februarie 17, 2009 - 4:26 pm

Mersi Lissa, daaa e mai mult decat delicios 😛 😀

Răspuns
Lissa februarie 17, 2009 - 2:46 pm

Vai Isa da’ ce bine arata si ce delicios trebuie sa fie.

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult