Nu va trebuie o ocazie anume sa pregatiti un tort gustos si foarte aratos. Cine iubeste clatitele, ca si mine :P, in combinatie cu fructe zemoase si aromate, cu frisca si cu muult sos de caramel, nu trebuie sa rateze acest tort. Multumiri o mie Laurei, pentru aceasta minunta reteta.
100 g faina
2 oua
300 ml lapte
15 g unt topit
Batem ouale cu un praf de sare, adaugam untul topit, faina si laptele. Coacem clatitele.
Pentru umplutura:
450 ml frisca lichida
6 portocale mari si dulci, eu am pus mandarine
Batem frisca si o dam la rece. Fructele le decojim si le desfacem in feliute.
Pentru sos:
175 g caramele cu lapte, eu am pus caramele cu lape condensat
100 ml lapte
Topim caramelele , adaugam laptele si fierbem cateva minute pana devine un sos gros si dens.

23 comentarii
probat si tortul asta, e o minune. bine ca l-am revazut si mi s-a facut pofta din nou; o sa -l mai incerc saptamana viitoare, merci de reteta
Flavia iti multumesc de vizita. De anul trecut nu am mai vorbit 😛 😀
Eiii, nu-i asa, este extrem de simplu de pregatit 🙂
te pup
Parca ai avea maini magice. Felicitari pentru talentul tau culinar si multumim pentru ca il imparti cu noi.
Graze Nico 😛
te pup
Super, arata nemaipomenit!
S.C. mersi frumos.
Ada ma faci sa rosesc, iti multumesc, chiar sa-l incerci, merita fiecare inchititura din el 😛 :))
Ada, stai linistita, nu se supara nimeni, atata timp cat specifici in post de la cine te-ai inspirat, nu-i o problema 🙂
te p[up
Mersi frumos Ducesa. Chiar este extrem de ochios si la gist…mmmm… nu mai zic, trebuie sa descoperi tu.
Liliana mersi frumos ca m-ai anuntat, dar sincera sa fiu m-am saturat sa ma lupt cu fetele astea care fura. Prin vara mi s-au furat si mie niste fotografii, dar ce sa le fac, nu le cunosc, nu stiu unde stau, n-ma cum sa le paruiesc :)))
Sper totusi aceasta domnisoara sa se potoleasca, am vazut ca a luat multe retete de pe “reteteculinare” si a sters semnatura site-uli. Nu e frumos si poate realizeaza si ea ce a facut.
Gargarita mersi mult de leapsa. Da tu nu ai pus nicio poza hazlie cu tine? 😀
Eu is cam zbuciumuta si pozele mele hazlii si nebunatice raman pentru mine. Nu cred ca o sa ma incumet sa pun ceva 🙂
Te pup si sper sa nu te superi.
Laurici l-am mai facut :P, acum vreo 2 ani cred, am postat fotografiile cu dansul pe culi :P. Dar nu imi mai aduc aminte pe unde am pus pozele din perioada aia. Asa ca l-am facut iar, imi era dor de gustul lui buuun 😀
🙁 Offf iar sunteti gripati,saracutu Bogdi, imi aduce aminte de cum eram noi ca el, toata iarna eram cu mucii in nas si tata cu fiolele de polidin :)))
Sanatate multa va urez, multi pupici lu Bogdi :*
arata gustos !!
Ce tort minunat…trebuie sa recunosc ca n-am mai vazut asa bunatate! nota 10 cu felicitari.
Blogul dvs are un link catre alt blog al carei detinatoare este de o etica indoielnica: a furat retete postandu-le cu nerusinare fara sa indice sursa asa cum este etic. Blogul persoanei este:
http://niko1212-cuisinedunickolet.blogspot.com/
Si ce a facut:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/unii_muncesc_altii_huzuresc_-4751/
Va indemn sa va alaturati protestului nostru si sa refuzati sa mai apareti pe un blog care nu ne onoreaza. Eu una am blocat-o.
Draga Isabela, te asteapta o leapsa la mine pe blog.:))
Wow, Alizelu’, eu aveam impresia ca tortuletul cu portocale si caramel l-ai incercat deja…
Am imbatranit, hi, hi… 😛
Ma bucur nespus ca l-ai incercat acum si te felicit pentru look-ul apetisant pe care i l-ai dat! 🙂
Pupici multi de la doi bolnaviori…mai tare Bogdi drag 🙁
😀 Mersi Edith. Caramelele le-am luat din Penny market.
Buna Mariana 🙂 si ma bucur ca ti-a facut cu ochiul acest tortulet 😛
da cum am scris la prepararea sosului: Topim caramelele , adaugam laptele si fierbem cateva minute pana devine un sos gros si dens.
Pofta mare de pe acum!
Wow ce fain arata! De unde ai luat caramelele alea, Isa?
ISABELA!CARAMELELE SE TOPESC IN FINAL BINE????Of!of!Pina il fac o sa-mi stea gindul tot la el!!
O Isabela,mai zapacit cu acest tort!!!!o sa-l fac si eu!!!Nici nu iti trebuie ceva mai bun,sau un tort sofisticat!!!Vreau si eu o lingurita de tort macar!!!!?????
Mersi Lissa, daaa e mai mult decat delicios 😛 😀
Vai Isa da’ ce bine arata si ce delicios trebuie sa fie.