Blatul de ciocolata
- 60 g de migdale pudra, merg si nuci macinate
- 100 g zahar pudra (60+40)
- 20 g cacao
- 4 albusuri
- un varf de sare
Amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna amestecul de migdale si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200gradeC pentru 15 minute. Se lasa la racit.
Mousse de ciocolata alba
- 125 ml de smantana lichida dulce
- 250g ciocolata alba
- 2g gelatina -1 foaie
- 300 ml frisca neindulcita
Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat.
Smantana se incalzeste, se adauga si ciocolata si se amesteca pana se topeste. Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta.
La fel se procedeaza si la urmatoarele.
Mousse de ciocolata cu lapte
- 125 ml frisca lichida
- 160 gr ciocolata cu lapte
- 1 foaie gelatina
- 100 grame frisca batuta
Mousse de ciocolata amaruie
- 125 ml de frisca lichida
- 200 g ciocolata amaruie
- 110 ml frisca batuta
- 1 foaie de gelatina
Mai intai se toarna mousse-ul alb, asteptam sa se intareasca, pe urma cel cu ciocolata cu lapte si ultimul cu ciocolata amaruie. Se decoreaza dupa plac.
38 comentarii
cata apa pui la inmuiat gelatina
tortul e fff gustos l-am incercat la ziua fetitei noastre si toti invitatii au fost incantati!!multumim de toate retetele gustoase,deja blogul a fost dat mai departe invitatelor mele care au gustat tortul!!
Cu mana pe inima spun ca este tortul meu preferat (mai ales ca l-am avut si la nunta :P).
Am incercat mai multe retete, pana am dat de a ta si iti spun sincer ca este cea mai reusita dintre toate! Multumesc!
Te pup!!!
foarte bun tortul , eu am pus si visine in crema si a foast super
Buna Isabela am facut acest tort f f f bun!!!
Pana acum am facut blatul, care s-a umflat la cuptor apoi s-a strans. Problema mea e ca s-a strans mai mult decat diametrul tavii cu inel si nu mai stiu cum sa torn crema acum…
28 cm
buna! cam ce diametru are forma ta de tort? multumesc, anca
Tort cu trei feluri de ciocolata
Harika bir pasta …
Turkish food…
merci pt raspuns.nu locuiesc in romania…am sa incerc sa mi aduc aminte cum aratau respectivele produse…abia astept sa fac tortul,arata demential
Madde scuze ca nu am raspuns, frisca lichida indulcida, cum este hulala si smantana dulce pentru frisca, cum ar fi cea de la Tnuva sau LaDorna. Dar daca nu ai smantana o poti inlocui cu frisca lichida.
Spor la bucatarit si astept sa-mi spui cum a iesit tortul.
Ary hai sa nu exageram, eu sunt antitalent la decorat :))), sunt alte torturi muuult mai aspectoase. Despre ingrediente: cand l-am preparat pe dandul 😛 era in creeerii noptii, nu mai aveam chef de fotografii si nici lumina nu aveam :D.
Iti pot spune ce ingrediente am pus si daca vrei am sa fac un post special despre gelatina foi, cum se inmoie, cat trebuie pusa la crema , etc.
Leo, ce ma bucur, sper sa mai gasesti pe aici ceva bun de pregatit 😀
Invatacel cu mare placere, o pup pe picea ta 🙂
Hello Isabela, important este sa fie bun la gust 😛 cu timpul o sa-l faci din ce in ce mai frumos, o sa vezi 🙂
Simona ce ma bucur ca ti-a iesit tortul. Si mie imi vine sa il pregatesc numnai da Sarbatori importante :D, nu ai cum sa dai gres cu el, este aspectos si foarte buun 😛
Te pup!
Carmella te pupic, mersi ca ma vizitezi si ca retetele sunt exact cum iti plac tie.
Anonim, pls semneaza-te de acum in colo sa stiu cui ma adresez :), despre gelatina: cea foi o gasesti in Carrefour de exemplu, eu am luat de la Ruf parca. Spor la gatit!
as vrea sa incerc tortul acesta…dar inca n am primit raspuns la intrebarea mea…de pe 14 iunie…inca mai astept inainte sa ma apuc de el
buna
as vrea sa stiu la mousse ul de ciocolata alba care e diferenta dintre smantana si frisca neindulcita….te referi la frisca lichida si smantana normala? merci
Buna!tortul asta arata o nebunie…este o ARTA CULINARA!Te felicit!Cu toate ca mi-ar fiiiiii placut sa ne aratzi ingredientele cu care ai muncit…nu intzeleg cum este cu foaia de gelatina…poate ma ajutzi..merci!
Ary
Super reteta! Multumesc!L-am facut si a iesit buuuun tare! Imi plac dulciurile tale, voi mai incerca ceva. Mercic inca o data.
Superb tortul!
L-am facut cand fiica mea a implinit trei anisori.
Multumesc frumos pentru reteta si felicitari pentru blog!
Buna!eu ma numesc tot Isabela si im place fff mult blogul tau …am facut reteta tortului cu 3 feluri de ciocolata si e nemaipomenit de bun…nu mi-a iesit atat de estetic ca al tau dar prietenului meu i-a placut la nebunie…
bine te-am regasit! a trecut ceva timp de cand te-am vizitat, dar ma bucur sa revin … minunate retetele tale de praji … un deliciu!
am facut acest tort de Craciu si a fost un adevarat succes. fff fin si delicat. abia astept sa il refac.
multumesc pt retetele tale minunate.
numai bine si … la cat mai multe delicii!
numai bine,
simona
buna isabela, vizitez pt prima data „casuta ta” si ma simt ok.
prajiturile sunt usoare, economice, exact ce ne trebuie noua femeilor stresate.
am sa te „vizitez”,astept sfaturi, noutati in gastronomie.
merita
am uitat: explici f bine
felicitari!
carmella
ACUM CITEVA ZILE AM FACUT SI EU TORTUL.E SUPER TARE,DAR NU AM FOLOSIT GELATINA FOLIE PT CA NU AM GASIT,AM FOLOSIT FRAF,DAR NU MIA IESIT TARE,A RAMAS MAI MOALE.ASI VREA SA O INTREB PE ISABELA UNDE A GASIT FOLIE DE GELATINA?MERSI DE RETETA.
Am facut pentru Sarbatori acest tort si a iesit foarte gustos! Multumesc pentru reteta!
rata foarte bine tortul, dar nu inteleg ceva…pt mousse de cioc cu lapte in loc de smantana dulce se pune la incalzit frisca?mersi mult pt raspuns…sper sa-mi iasa bun
Roxana sa-l incerci ca e super bun si fin 😛
Mie nu mi s-a parut complicat de facut, mai mult a fost cu spalatul vaselor ca se strang o chiuveta plina 😀
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase, nu le merit 🙂
O sambata excelenta, poop
super tort.sa stii ca am si eu reteta dintr-o revista ioana mai de mult…mi-a facut cu ochiul da inca nu l-am incercat.acum daca l-ai facut si tu parca am prins curaj.
felicitari pentru blog,la o varsta asa frageda esti o bucataresa excelenta,lucru mai rar intalnit la fetele din ziua de azi.pupici
Doamne cum arata tortul tau.O nebunieeee.Sigur am sa-l incerc.:*
Dap Edith este :P!!!
Super! Cred ca e o bunatate!
Didona, Iulia, Ina, va multumesc frumos, daca il incercati sper sa va placa 🙂
Va pupacesc
f frumos arata! Felicitari!!!
Mmm…arata foarte bine, si cu siguranta este si tare gustos.Super reteta!
Un tort exact pe gustul meu. Cautam o reteta de tort mai usor, fara prea mult blat, nu prea dulce si nici cu acea crema de unt frecat cu zahar…
Mersi de reteta.