Tarte tatin cu mere

de Isabela Spataru
Apple Tarte TatinCred ca este cea mai buna tarta cu mere pe care am mancat-o vreodata, si nu glumesc. Vionovat pentru aceasta reteta delicioasa este Jamie :P. Asa ca, daca vreti ceva dulce rapid, daca va plac merele, nu teebuie sa ratati tarta asta. Sau daca vreti sa impresionati pe cineva cu un desert, va recomnd s-o incercat, vor fi super incantati.
Dava nu va plac merele, puteti incerca cu banane ( o nebunie iese ) sau cu pere. Oricare ar fi combinatie, rezultatul final va fi demn de aplauze :)).

Pentru 6 persoene :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Coacere 30 minute

Ingrediente:
– 3 mere mari, 700 g, dupa decojire si scos cotoare au mai ramas 500 g
– 60 g unt
– 150 g zahar
– scortisoara macinata
– 250 g aluat tip foietaj
-1 lamaie
– pentru servire, smantana dulce sau inghetata de vanilie
Preparare: merele, le spalam bine si le stergem.Apple Tarte Tatin

Le curatam de coaja

Apple Tarte Tatin

Si de cotoare si le taiem in 4. Fiecare parte iar in 4 feliute.

Apple Tarte Tatin

Le stropim imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.

Apple Tarte Tatin

Pregatim caramelul. Topim untul, adaugam zaharul si lasam sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, pana capata o culoare maro.

Apple Tarte Tatin

Aluatul il decupam dupa cum avem tava. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm.

Apple Tarte Tatin

Turnam in tava caramelul fierbinte. !ATENTIE! sa nu puneti degetul, arde rau.

Apple Tarte Tatin

Asezam feliile de mar si presaram scortisoara din belsug.

Apple Tarte Tatin

Acoperim cu foia de aluat si dam la cuptorul preincalzit pana creste bine si este rumen pe deasupra, cca. 30 minute.

Apple Tarte Tatin

Scoatem cu atentie din cuptor si o lasam putin sa se raceasca.

Apple Tarte Tatin

Asezam o farfurie mare si adanca deasupra tavii si rasturnam tarta.

Apple Tarte Tatin

Un deliciu…. nu ma mai satur de ea.

Apple Tarte Tatin

Sa aveti pofta mare!

Apple Tarte Tatin

~~~
Si daca am vorbit de fructe, aicicateva pozici cu ciresele si capsuni de mai.

Related Posts

15 comentarii

Ioana mai 9, 2018 - 8:16 pm

Buna!
De ce nu scrii la cate grade coci? Ne-ar ajuta mult

Multumim

Răspuns
Anonymous iunie 15, 2012 - 11:27 am

hei:) am si o intrebare..inainte de a pune caramelul pui ceva in tava?

Răspuns
nyko mai 28, 2012 - 11:59 am

Foarte buna! Am incercat-o si eu. Yumy

Răspuns
Mihaela ianuarie 22, 2010 - 7:38 pm

Mie mi s-a parut prea dulce, nici copiii nu au mancat-o. Poate am gresit ceva?

Răspuns
Anonymous octombrie 27, 2009 - 9:27 am

Tarta arata extraordinar..ma tenteaza si p mine, dar nu stiu exact la ce temperatura ar tb sa coc?am cuptor electric si ma incumet doar la retetele care specifica temperatura si timpul de coacere.ma poti ajuta, te rog?te vizitez destul de des si chiar am incercat cateva retete..culmea, mi-au si iesit comestibile!Oricum, felicitari pt ceea ce faci
P.S.: ce aluat imi recomanzi?
Intre timp, am sa incerc celebra „apple pie”..arata super..
keep in touch..tine-mi pumnii, ma apuc de pasta brisee:)numai bine, cu drag Ana-Maria Radu

Răspuns
ISABELA iunie 22, 2009 - 5:54 pm

Alina imi pare rau ca nu ti-a resusit caramelul :(, numai putin daca il pierzi din ochi se maroneste repede. Data viitoare sa fii mai atenta, nu e complicata deloc tarta, sa stii ca si eu mai gresesc la lucruri marunte, pur si simplu din neatentie sau graba.
Te pup si spor la bucatareala!

Răspuns
ISABELA iunie 22, 2009 - 5:46 pm

Luci ma bucur nespus ca ti-a iesit 🙂
Numai bine!

Răspuns
Alina iunie 22, 2009 - 3:24 pm

din pacate am inceput cu stangul, nu prea mi’a iesit caramelul, la tine arata exceptional, la mine era ceva de culoare f inchis si cam ars. am mers mai departe cu reteta si nu e foarte comestibil 🙂 recunosc ca sunt si foarte incepatoare! in schimb aseara am facut reteta de cartofi noi cu ceapa rosie, buna buna ! mai arunc un ochi dupa retete usoare! oricum, esti o comoara pentru astea „mici” !

Răspuns
Lucia iunie 6, 2009 - 8:12 am

Isabela, am facut aceasta tarta dupa indicatiile tale, si a iesit minunat. Iti admir foarte mult munca si m-am inspirat de multe ori din retele tale. te pup si multumesc pentru reteta, a avut un succes nebun. Lucia

Răspuns
ISABELA iunie 1, 2009 - 7:31 pm

HellO Anamaria, mersi sa ma vizitezi.
Referitor la tarta, aluatul foietaj o sa creasca mult, trebuie sa ai rabdare sa se raceasca tarta si dupa sa o rastorni. O sa se mai lase aluatul si o sa se insiropeze cu sosul format, dar tot o sa fie foite foite 😛

Răspuns
ISABELA iunie 1, 2009 - 7:28 pm

Thx Maria verry muche for the award.

Kiss you.

Răspuns
ISABELA iunie 1, 2009 - 7:24 pm

Mersi frumos Ala pentru premii.

Puup!

Răspuns
Anonymous iunie 1, 2009 - 7:14 pm

Buna, in primul rand felicitari pt tot ceea ce faci tu aici, iti admir talentul si rabdarea de care dai dovada.:)
Am si eu o intrebarea referitoare la aceasta reteta. Dupa ce rastorni tarta, aluatul cum se comporta? Ramane blatul crocant? Sau se inmoaie de la sucul merelor? Mai raman foite-foite?
Multumesc mult si numai bine iti doresc,
Anamaria

Răspuns
Maria iunie 1, 2009 - 10:39 am

Wow so delicios tart you made! I have an award for you in my blog, come to take it please 🙂

Răspuns
Ala Oancea iunie 1, 2009 - 7:24 am

Forte bine arata ! Trebuie incercata 😉 Te asteapta doua premii la mine pe blog !

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.