Dava nu va plac merele, puteti incerca cu banane ( o nebunie iese ) sau cu pere. Oricare ar fi combinatie, rezultatul final va fi demn de aplauze :)).
Ingrediente:
– 3 mere mari, 700 g, dupa decojire si scos cotoare au mai ramas 500 g
– 60 g unt
– 150 g zahar
– scortisoara macinata
– 250 g aluat tip foietaj
-1 lamaie
– pentru servire, smantana dulce sau inghetata de vanilie
Le curatam de coaja
Si de cotoare si le taiem in 4. Fiecare parte iar in 4 feliute.
Le stropim imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.
Pregatim caramelul. Topim untul, adaugam zaharul si lasam sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, pana capata o culoare maro.
Aluatul il decupam dupa cum avem tava. Eu am folosit o tava cu diametrul de 24 cm.
Turnam in tava caramelul fierbinte. !ATENTIE! sa nu puneti degetul, arde rau.
Asezam feliile de mar si presaram scortisoara din belsug.
Acoperim cu foia de aluat si dam la cuptorul preincalzit pana creste bine si este rumen pe deasupra, cca. 30 minute.
Scoatem cu atentie din cuptor si o lasam putin sa se raceasca.
Asezam o farfurie mare si adanca deasupra tavii si rasturnam tarta.
Un deliciu…. nu ma mai satur de ea.
Sa aveti pofta mare!
Si daca am vorbit de fructe, aicicateva pozici cu ciresele si capsuni de mai.
15 comentarii
Buna!
De ce nu scrii la cate grade coci? Ne-ar ajuta mult
Multumim
hei:) am si o intrebare..inainte de a pune caramelul pui ceva in tava?
Foarte buna! Am incercat-o si eu. Yumy
Mie mi s-a parut prea dulce, nici copiii nu au mancat-o. Poate am gresit ceva?
Tarta arata extraordinar..ma tenteaza si p mine, dar nu stiu exact la ce temperatura ar tb sa coc?am cuptor electric si ma incumet doar la retetele care specifica temperatura si timpul de coacere.ma poti ajuta, te rog?te vizitez destul de des si chiar am incercat cateva retete..culmea, mi-au si iesit comestibile!Oricum, felicitari pt ceea ce faci
P.S.: ce aluat imi recomanzi?
Intre timp, am sa incerc celebra „apple pie”..arata super..
keep in touch..tine-mi pumnii, ma apuc de pasta brisee:)numai bine, cu drag Ana-Maria Radu
Alina imi pare rau ca nu ti-a resusit caramelul :(, numai putin daca il pierzi din ochi se maroneste repede. Data viitoare sa fii mai atenta, nu e complicata deloc tarta, sa stii ca si eu mai gresesc la lucruri marunte, pur si simplu din neatentie sau graba.
Te pup si spor la bucatareala!
Luci ma bucur nespus ca ti-a iesit 🙂
Numai bine!
din pacate am inceput cu stangul, nu prea mi’a iesit caramelul, la tine arata exceptional, la mine era ceva de culoare f inchis si cam ars. am mers mai departe cu reteta si nu e foarte comestibil 🙂 recunosc ca sunt si foarte incepatoare! in schimb aseara am facut reteta de cartofi noi cu ceapa rosie, buna buna ! mai arunc un ochi dupa retete usoare! oricum, esti o comoara pentru astea „mici” !
Isabela, am facut aceasta tarta dupa indicatiile tale, si a iesit minunat. Iti admir foarte mult munca si m-am inspirat de multe ori din retele tale. te pup si multumesc pentru reteta, a avut un succes nebun. Lucia
HellO Anamaria, mersi sa ma vizitezi.
Referitor la tarta, aluatul foietaj o sa creasca mult, trebuie sa ai rabdare sa se raceasca tarta si dupa sa o rastorni. O sa se mai lase aluatul si o sa se insiropeze cu sosul format, dar tot o sa fie foite foite 😛
Thx Maria verry muche for the award.
Kiss you.
Mersi frumos Ala pentru premii.
Puup!
Buna, in primul rand felicitari pt tot ceea ce faci tu aici, iti admir talentul si rabdarea de care dai dovada.:)
Am si eu o intrebarea referitoare la aceasta reteta. Dupa ce rastorni tarta, aluatul cum se comporta? Ramane blatul crocant? Sau se inmoaie de la sucul merelor? Mai raman foite-foite?
Multumesc mult si numai bine iti doresc,
Anamaria
Wow so delicios tart you made! I have an award for you in my blog, come to take it please 🙂
Forte bine arata ! Trebuie incercata 😉 Te asteapta doua premii la mine pe blog !