Focaccia a la Iza

de Isabela Spataru

Focaccia a la Iza

Week-end-ul asta a foat foarte plois la noi, asa ca am simtit nevoia sa mancam ceva cald si pufos de la cuptor :P. Am facut pizza noastra preferata ~ Margherita , dar si o focaccia care imi place tare mult. Are blatul mult mai puuufi si mai aromata. Asa hai sa va zic reteta, pana mai e racoare si mai pueti da drumul putin la cuptor :D.

Pentru 2 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute + 30 minute dospire :: Coacere 25-30 minuteAvem nevoie de (pentru o focaccia de 24 cm):
– aluat
– 1 rosie mare si coapa
– cascaval ras
– cimbru proaspat
– ulei de masline extra virgin

Preparare: am pregatit la masina de paine rapid un aluat din: 150 ml apa, 250 g faina alba, putina sare si zahar, 10 g drojdie proaspata si putin ulei de masline. L-a framantat masina 20 minute si inca 0 minute am lasat la crescut. Important e sa lasati sa cresca cat mai mult aluatul, ca in final sa aveti un blat bine crescut si pufi.Cat aluatul creste pregatim restul ingredientelor.

Focaccia a la Iza

Radem cascavalul si taiem rosia in felii. Eu as fi preferat roii cherry, imi place mult mai mult cum iese focaccia cu ele, dar din pacate nu am gasit.

Focaccia a la Iza

Pe o tava rotunda, a mea de ceramica, imi place cum se coc aluaturile in ea :P, presaram faina si intinde aluatul. Il mai lasam putin la dospit. Dupa, il ungem cu ulei de masline.

Focaccia a la Iza

Presaram cascavalul, rosiile si cimbrul rupt. Dam la cuptorul preincalzit pna se face, cca.30 minute.

Focaccia a la Iza

Mmmmm…. ce bine miroase.

Focaccia a la Iza

O servim calda, ca asa e buna! :))

Focaccia a la Iza

Related Posts

4 comentarii

Anonymous iunie 5, 2009 - 6:05 pm

este o focaccia excelenta,!!!!!!!!!mi-a reusit perfect, e f gustoasa,incercati si voi, pa sunt dana din arad

Răspuns
Gregorio iunie 2, 2009 - 4:18 pm

Greetings Isabela,
This looks so good.I will have to try your recipe.I absolutely love simple things they are so much better.Thank you and take care.

Răspuns
silvanausa mai 31, 2009 - 5:45 pm

che buona questa focaccia

Răspuns
Jacktels Kochbuch mai 31, 2009 - 5:30 pm

Hallo Isabela,

dacä nu mä insel am mai väzut la Tine o Foccacia. Asta ai incärcat-o putin prea tare cu Brinzä ,sau ?
A iesit frumoasä da aialaltä a fost mai pufoasä.
Sper cä nu te superi , nu a fost ca Criticä intentionat…

Salutäri

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.