
Pentru 10 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 15 minute :: Coacere 50 minute
Ingrediente:
– 350 g aluat de tarta, pasta brisee
– 2 oua intregi si un galbenus
– 2 cups piure de dovleac
– 3/4 cups zahar
– 1 1/2 cups lapte integral
– 2 linguri unt topit
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita ghimbir ras
– 3/4 lingurita scortisoara, 1 cuisor si putina nucsoara
Piureul de dovleac, eu procedez asa: curat dovleacul de coaja, il tai cuburi si il rastorn intr-o tava de yena. Acoper cu capacul ei si dau la cuptor pana se inmoie de tot dovleacul. In circa 30-40 de minute este gata. Dupa il transform in piure cu ajutorul blenderului.
Umplutura: cele doua oua intregi si galbenusul le batem spuma cu zaharul si sarea. Adaugam piureul de dovleac, untul topit si laptele. La sfarsit adaugam condimentele.
Foaia de aluat o intinde pe o tava de tarta. Turnam umplutura si cu grija dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 50 de minute.
O lasam la racit (cat rezistati :P) si o taiem.
Sa aveti pofta, ca noi am avut!
7 comentarii
da…arata exceptional! nu ma topesc dupa dovleac, dar dupa o astfel de reteta, mi-am schimbat parerea! multumesc frumos.
Bianca foloseste o cana de 200 ml sa masori incredientele. Am sa caut un convertor care transforma cups in grame.
Habio, da.
Oana am folosit ghimbir proaspat ras.
La dovleac cam cat e 2 cups de piure ? Mersic.
interesata de un link exchange?
Eu nu ma omor dupa dovleac insa sotul meu e maareee fan si cred ca o sa incerc tarta asta pentru el dar poate injumatatesc cantitatile si fac una mai mica. Am o intrebare ghimbir ai folosit proaspat sau uscat?