933
Pentru prima data incerc o supa-crema de dovleac si imi pare rau ca nu am incercat mai de mult, ca tare buna este. Reteta am luat-o de pe blogul Mayei si ii multumesc tare mult, a fost foarte delicioasa supa. Eu am renuntat la para, nu aveam in casa, nu stiu care ar fi fost gutul supei cu ea, dar mie mi-a placut mult asa.
Pentru 4 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Fierbere 20-25 minute
Ingrediente:
– 530 g pulpa de dovleac de placinta, taiat cuburi
– 70 g gorfonzola
– 50 g unt
– 1 lingura de ulei de masline
– 1 ceapa
– 700 ml supa
– putina smantana
– sare, piper
Ingrediente:
– 530 g pulpa de dovleac de placinta, taiat cuburi
– 70 g gorfonzola
– 50 g unt
– 1 lingura de ulei de masline
– 1 ceapa
– 700 ml supa
– putina smantana
– sare, piper
Preparae: tocam ceapa marunt si o calim in unt si ulei. Dupa adaugam dovleacul si supa. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic, pana se inmuie dovleacul. Cam dupa 20 de minute este gata, il incwercati cu o furculita. Cu ajutorul blenderului transformam supa in crema. O asezam iar pe foc, adaugam smantana, sare dupa gust. Adaugam si gorgonzola si amestecam pana se topeste.
Eu am servit-o cu paine prajita.