Tarta cu crema de mascarpone, vanilie si capsuni

de Isabela Spataru
IMG_5028
Cand aud cuvantul Primavara, ma duce cu gandul la gradina bunicii cu flori si capsuni. Sunt fructele mele preferate primavara, mananc aproape in disperare. Plus ca imi fac provizii si pentru iarna, fac pungute cu aceste fructe minunate si le pun la congelator. Incerc sa nu le „stric” facand vreun desert super fancy, le prefer ca atare. Dar aproape in fiecare primavara incerc cateo reteta noua cu capsuni.
Anul acesta am ales o tarta super simpla de facut, dar foarte buna la gust. Cu blat crocant, care se topeste in gura….. mmmm…… crema untoasa de mascapone cu seminte de vanilie si ……. capsuni din abundenta. Va zic este desertul ideal, alaturi de o ceasca de ceai.
IMG_5071

Pentru 6 persoane :: Preparare 1 h :: Coacere 25 minute :: Dificulate redusa

Blat:
Pentru o tarta cu diametrul de 28 cm:
– 125 g unt
– 100 g zahar pudra
– un praf de sare
– 250 g faina
– 2 galbenusuri
-2 linguri lapt/apa
Crema:
– 250 g mascarpone
– zahar fin, dupa gust
o pastaie de vanilie

In plus: 1 kg de capsuni

IMG_4999
 
Preparare: reteta de blat am luat-o dintr-o carte a celebrului Jamie, e demential de bun, crocant si cu ingrediente de buna calitate o sa va iasa super bun. Aluatul in pregatiti cu mana sau cu robotul. Pregatiti repede aluatul, il framantati si bateti pana obtineti o bila. Ideea e sa pregatiti cat mai repede aluatul, sa nu munciti prea mult la el, deoarece trebuie sa fie pufos ( cu cat il framantati mai mult, cu atat devine mai elastic, scade mult la cuptor si ajunge sa fie si greu de mestecat).
 
IMG_4962
 
Infasurati aluatul in folie alimentara si il dati la rece pentru o ora. Dupa acest timp il intindeti intr-o forma de tarta. Dati tava la congelator, pana se congeleaza bine aluatul. De ce facem asta? Eiii, in felul acesta, cand bagati aluatul la cuptor, nu mai scade. Si nu veti mai avea nevoie nici de bobitele acelea de cereale care se pun pe aluat sa nu creasca, in felul acesta aluatul se face perfect.
OK, preincalziti cuptorul la 180 gradeC. si cand aluatul este perfect congelat, scoateti tava si o bagati la cuptor. In cca. 20-25 de mininte aluatul este gata, trebuie sa fie auriu.
Lasati sa se raceasca in tava si dupa rasturnati tarta pe un platou. Cand este complet rece adaugati crema.
 
Preparare crema: cea mai simpla crema ever. Rasturnati mascaponele intr-un castron si il spumati cu zahar dupa gust, cateva lingurite , 4-5. Despicati o pastaie de vanilie si adaugati semintele. Omogenizati bine de tot.
 
IMG_4963
 
 
IMG_4977
 
Nivelati crema peste tarta. Adaugati capsunile, cum va vin la mana taiate, cum am facut eu, sau cum vreti voi.
IMG_5074
 
 
 
IMG_5087
 
IMG_5005
 
O duminica frumoasa in continuare!
 
IMG_5114
 
[yumprint-recipe id=’4′]

Related Posts

6 comentarii

catkitchen iunie 5, 2012 - 6:44 pm

Grozava combinatie !!!! 😉 As papa si eu o feliuta , dar stiu ca nu mai este !! 🙁

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2012 - 5:22 pm

Angelica ma bucur, cu toata dragoste fac retetele si sunt atenta sa le fotografiez cat mai frumos sa va transmit si voua deliciile pe care le fac.

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2012 - 5:21 pm

Adnia sa stii ca chie e delicioasa! 😛

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2012 - 5:21 pm

Alinutzika depinde in ce sezon o faci, merge si cu zmeura, afine, fructe de padure, orice combinatie de fructe e bine venita :).

Răspuns
Angelica iunie 5, 2012 - 7:03 am

E frumoasa prezentarea si tarta e de vis.
Pozele tale au un aer vintage, care fac ca fiecare poza postata sa fie deosebita.Imi place mult!
Zi faina!

Răspuns
alinutzika iunie 3, 2012 - 12:49 pm

trebuie sa fie tare tare buna cu capsuni!Pupici

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.