938
O mancare absolut delicioasa! E genul ala de mancare dupa care lingi farfuria :)).
Despre vasul de Tajine v-am povestit aici.
Daca vi-l doriti si voi il puteti comanda de pe site-ul Kitchen Shop, sunt o multime de marimi si culori. Aveti de unde alege!
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate redusa
Ingrediente:
– 1 lingura ulei de masline
– 750 g piept de pui taiat cuburi
– 2 catei de usturoi zdrobiti sau dati pe razatoare
– 1 ceapa mare, tocata
– 1/4 lingurita scortisoara
– 1/2 lingurita turmeric
– 1 lingurita ghimbir ras
– 2 1/2 cana supa de pui fierbinte
– 1 lingura miere de albine
– 150 g caise uscate
– 1 lingura amidon de porumb
– 1 lingura apa
– 80 g migdale albe, intregi sau tocate mai grob
– patrunjel verde
Preparare: prajiti carnea in ulei. Adaugati ceapa, usturoiul si condimentele.
Se amesteca bine. Se adauga supa fierbinte si mierea. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba 10 minute.
Adaugati caisele si migdalele si mai lasati sa fiarba inca 5 minute.
Dizolvati amidonul in apa si turnati in macare. Fierbeti putin pana se ingroasa totul. Gustati de sare.
Serviti cu cus-cus si frunze de patrunjel.
Foarte delicios!
Daca va doriti vas Tajine ca al meu, il gasitiaici.
5 comentarii
Trebuie sa fie tare buna mancarea asta a ta, cu atatea ingrediente alese…
Arata foarte apetisant!
O combinatie exotica! Imi place tare mult!Pupici
Buna ! Chiar daca nu ti-am mai scris, de vizitat ,te-am vizitat aproape zilnic !Tu si cu Laura sunteti preferatele mele.
Mancarea arata…exotic ! Imi voi achizitiona si eu un vas din acesta, trebuie !
Weekend placut .
O my God!!!!
Isa ai dat atata pe vasul asta????
E super fain, dar mie mi se pare tare scump 🙁