Dupa o traditie de prin secolul al XIX-lea, spusa in linii mari, bucatarul sef al trupelor franceze, dupa victoria asupra austriecilor de la Marengo, cautand printre proviziile lor, a utilizat toate ingredientele pe care le-a gasit si stocul de Cognac si a dat nastere la acesta combinatie, care lui Napoleon i-a placut foarte mult.
Acum ca stiti povestea acestei mancari, nu va mai ramane decat o oala de fonta, ca aa
cesta sau de care aveti si sa pregatiti si voi mancarea. Oala de fonta pe care am folosit-o eu o gasiti pe site-ul KitchenShop.
Pentru 4 persone :: Dificultate redusa :: Preparare 30 minute :: Coacere 1 ora si 5 minute
Ingrediente:
– 1 pui de cca. 1 kg sau pulpite
– 4 oua
– 16 creveti, proaspeti
– 2 catei de usturoi
– 1 paharel de vin alb
– 8 rosii decojite sau o doza de rosii taiate cuburi
– patrunjel
– ulei de masline
– sare, piper.
3 comentarii
Imi place combinatia si ma bucur ca acum stiu si istoria acestei mancari.
Foarte faina oala,grozava chiar.Sa o folosesti cu spor.
Zi frumoasa sa ai!
Pupicel 🙂
Exact asta am mincat la prinz!
Merci de sugestie.
Superba prezentare!