Surimi

de Isabela Spataru

Imi plac tare mult aceste bastonase de peste, dar din pacate nu pre stiu cum sa le prepar. Singura varianta este asa care urmeaza, ii pregatesc repede si dunt foarte buni.Avem nevoie de:
bastonase de surimi
ulei de masline
usturoi
vin alb
sare
lamaie

Se prajesc bastonasele de surimi in putin ulei de masline. Se stinge cu vin alb si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Tocam usturoi si adaugam peste surimi. Soarcem si putina zeama de lamie. Gata.

Please, care mai stiti retete cu surimi, astept sa-mi scrieti.

Related Posts

7 comentarii

Anonymous aprilie 15, 2009 - 12:18 pm

eu ii fac cu ceapa taiata julien putin oparita cu un amestec facut din apa +ulei+otet+sare pt 2minute ,apoi las la racit se amesteca ceapa scursa bine cu maioneza apoi cu surimi taiati bucatele .E foarte bun asa,eu prepar asta cand am musafiri si meniul e pe baza de peste.

Răspuns
Elisa martie 7, 2009 - 10:51 pm Răspuns
Moni decembrie 5, 2008 - 10:09 am

Si eu fac surimi tip salata…le tai in jumatate si apoi feliute , iar ele se desprind in bastonase tip julien , apoi adaug „sedano”(telina verde)tot feliute subtiri , porumb fiert , masline , ulei si lamaie.

Răspuns
Deea decembrie 3, 2008 - 11:54 am

Revin cu un premiu.Te astept sa-l ridici.

Răspuns
Deea decembrie 3, 2008 - 10:24 am

Da Iza una din retetele cu surimi e salata.Eu pun bucati de surimi chiar si in salala de boeuf.Nu multe doar cat sa ii dea gust.
Alte retete:
Spaghetti cu surimi
-spaghetti 400 gr
-frisca lichida pentru gatit 200 gr
-sunca sau bacon 4 felii groase
-ulei de masline
-sare
-piper
-1 ceapa
-8 bastonase surimi
Pastele se fierb cum le fierbem de obicei…le scurgem bla bla 😛
Sunca si bastonasele se taie in cubulete mici.
Ceapa taiata cubulete si se pune la calit.Cand devine transparenta adaugam bastonasele si sunca.Apoi frisca licHida sare, piper si lasam 10 min la fiert.

Bocaditos de surimi(gustari de surimi)
-200 gr piure de cartofi
-8 bastonase surimi
– 1 lingura maioneza
-2 oua
-sare, piper dupa gust
-pesmet
-tarhon
-ulei mult pt prajit
Amestecati piureul rece cu basonasele de surimi tocate marunt si apoi cu restul ingredientelor.
Formati din masa rezultata cu mainile niste bilute de marimea unor chiftele si apoi apasati biluta cu ambele pame pana devine plata.Dati prin pesmet si ou de 2 or si prajiti in mult ulei.
Sunt retete din bucataria spaniola, scuze traducerea .Te pup

Răspuns
Amalia decembrie 3, 2008 - 9:54 am

Iza eu le fac tot asa ca si tine dar le combin cu paste.

Răspuns
CrySs decembrie 2, 2008 - 9:11 pm

Buna! Incearca si salata cu surimi. E super! Ai nevoie de : porumb fiert, praz sau ceapa (cu praz mi s-a parut mai bun), surimi taiat cubulete si maioneza. Pofta buna!:)

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.