Spaghetti cu usturoi, ulei si ardei iute

de Isabela Spataru
Va plac pastele? Mie da … šŸ˜› si cand vreau sa mananc ceva bun si repede, imi fac o portie mare de paste. Una dintre retete este acesta, care se face asa de repede si sunt super bune .

Reteta din Cunina No problem mai/2008

Pentru 4 persoane :: Rapide :: Preparare 5 minute :: Coacere 15 minute

Ingrediente:
320 g de spaghetti
4 catei de usturoi
ulei de masline extra virgin
1 ardei iute
sare

Daca nu aveti ardei iute proaspat, putei pune uscat, cum am folosit si eu. Sau mai simplu praf de ardei iute. Iese bun cu oricare dintre ele.
Eu am facut jumatate de portie.

Curatam cateii de usturoi si ii tocam cat putem de marunt.

Ardeiul iute il taiem pe lung, ii scoatem semintele si il tocam si pe el marunt marunt. Sa nu puneti tot ardeiul :)), cateva fire, cat doriti voi de picant.

Pastele, le fierbem intr-o cantitate mare de apa cu sare.

Intr-o cratita adaugam usturoiu si turnam peste ele 100 ml de ulei extra vringin de masline. Asezam cratita pe ochi, la mic, si rumenim usturoiul cca 5 minute. !Atentie! sa nu ardeti usturoiul, va deveni amar.

Adaugati spaghettele si ardeiu iute, cat doriti. Saltati cratita de cateva ori, sa se amestece bine toate, turnati intr-o farfurie si serviti imediat.

Daca vreti presarati pe deasupra patrunjel proaspat tocat. Pofta Buna!

Related Posts

3 comentarii

cata noiembrie 6, 2009 - 4:30 pm

foarte tare reteta si foarte bune pastele.perfecta ptr iubitorii de ardei iute.

Răspuns
Anonymous februarie 13, 2009 - 5:41 pm

Sunt foarte bune šŸ™‚ desi la inceput eram un pic sceptica pentru ca au ingrediente putine.
Secretul e sa pui ingrediente de calitate, cum ai facut si tu.
PS. Pozele sunt superbe :).
Getut

Răspuns
Danelutza februarie 13, 2009 - 2:59 pm

He, hei, sigur sint pe gustul sotului meu, ca au „peperoncino”… eu le servesc doar cu usturoi si ulei.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.