Pentru 4 persoane :: Rapide :: Preparare 5 minute :: Coacere 15 minute
Ingrediente:
320 g de spaghetti
4 catei de usturoi
ulei de masline extra virgin
1 ardei iute
sare
Daca nu aveti ardei iute proaspat, putei pune uscat, cum am folosit si eu. Sau mai simplu praf de ardei iute. Iese bun cu oricare dintre ele.
Eu am facut jumatate de portie.
Curatam cateii de usturoi si ii tocam cat putem de marunt.
Ardeiul iute il taiem pe lung, ii scoatem semintele si il tocam si pe el marunt marunt. Sa nu puneti tot ardeiul :)), cateva fire, cat doriti voi de picant.
Pastele, le fierbem intr-o cantitate mare de apa cu sare.
Intr-o cratita adaugam usturoiu si turnam peste ele 100 ml de ulei extra vringin de masline. Asezam cratita pe ochi, la mic, si rumenim usturoiul cca 5 minute. !Atentie! sa nu ardeti usturoiul, va deveni amar.
Adaugati spaghettele si ardeiu iute, cat doriti. Saltati cratita de cateva ori, sa se amestece bine toate, turnati intr-o farfurie si serviti imediat.
Daca vreti presarati pe deasupra patrunjel proaspat tocat. Pofta Buna!
3 comentarii
foarte tare reteta si foarte bune pastele.perfecta ptr iubitorii de ardei iute.
Sunt foarte bune š desi la inceput eram un pic sceptica pentru ca au ingrediente putine.
Secretul e sa pui ingrediente de calitate, cum ai facut si tu.
PS. Pozele sunt superbe :).
Getut
He, hei, sigur sint pe gustul sotului meu, ca au „peperoncino”… eu le servesc doar cu usturoi si ulei.