Pui cu ananas, in stil oriental

de Isabela Spataru
Pineapple Chicken OrientalMmmm… si ce bun este. Prima mea reteta exotica, demult am vrut sa incerc asa ceva acasa, dar de fiecare data mi-a fost frica ca nu o sa iasa ca cea din oras. Si m-am inselat, mi-a iesit o nebunie de mancare. Gustul dulce-acrisor se combina perfect cu cel sarat, iar ghimbirul ofera mancarii o savoare cu totul aparte. Asadar o mancare rapida, numai buna pentru week-end.

Pentru 4 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Fierbere 10-15 minute
Ingrediente:
– 1 piept de pui, taiat cuburi
– 1 catel de usturoi, taiat
– ulei
– 4 linguri ceapa, taiata
– 1 cana telina, taiata
– 1 cana rdei verde, taiat
– 1 cana supa de pui
– 1 lingurita ghimbir taiat fin
– 1/2 cana ananas, taiat cubulete
– sare
– 2 linguri suc de ananas
– 1 lingura sos de soia
– 2 linguri amidon de porumb
1 cana=250g
Pineapple Chicken OrientalPreparare: in cateva linguri de ulei prajim ceapa si usturoiul. Adaugam pieptul de pui, telina si ardeiul. Prajim pentru 5 minute. Adaugam supa de pui, ghimbirul si ananasul, sare. Lasam sa fiarba pentru cateva minute.

Pineapple Chicken Oriental

Separat amestecam sucul de ananas cu sosul de soia si amidonul.

Pineapple Chicken Oriental

Turnam acest amestec in mancare. Fierbem pana se ingroasa totul.

Pineapple Chicken Oriental

Servim alaturi de orez sau taitei orientali.

Pineapple Chicken Oriental

P.S. Cum pot pastra ghimbirul la frigider pentru mai mult timp?

Related Posts

13 comentarii

Carmen Diaconescu noiembrie 13, 2009 - 6:03 pm

CRED CA ESTE FOARTE DELICIOS ACEST PUI EXOTIC.

Răspuns
Carmen Diaconescu noiembrie 13, 2009 - 6:02 pm

Foarte bun si delicios cred ca este acest pui oriental.Felicitari.

Răspuns
Ioana octombrie 2, 2009 - 7:23 pm

Buna Isabela, as vrea sa fac maine puiul cu ananas. Toate sunt clare, mai putin… orezul. Imi spui, te rog, cum sa il prepar?
Multumesc.

Răspuns
Retete de slabit septembrie 22, 2009 - 4:42 pm

Foarte buna reteta, felicitari, daca vor mai exista pe viitor si alte retete orientale, sau macar retete la care se poate pune sos soia, o sa urmaresc site-ul tau cu interes.

Răspuns
Anonymous septembrie 22, 2009 - 11:22 am

offtopic
buna ziua
avem placerea de a va invita sa participati la concursul pentru bloggeri si administratori de site organizat de wuwu.ro
mentionam ca marele premiu este suma de 500 de euro
pentru detalii accesati http://www.wuwu.ro/concurs/numai-pentru-bloggeri-si-administratori-de-site
va stam la dispozitie cu alte detalii la adresa marketing@wuwu.ro

Răspuns
Ioana septembrie 22, 2009 - 11:00 am

mersi, nici nu stii cat am cautat vestitul „cornstarch” din retetele americane. deabia astept reteta.
Isa draga mea, iti urmaresc blogul de mai mult de un an, dupa unele retete sunt chiar topita, doar ca nu prea scot capul la iveala… 🙂

Răspuns
ISABELA septembrie 22, 2009 - 10:53 am

Ioana, de fapt Gustin este amidon de porumb 😛
Imi cer scuze ca nu am apucat sa postez acea reteta de praji cu alune, in cel mult 2 zile am s-o public, e un deliciu si foarte usor de preparat.

Te mai astept pe la mine.

Răspuns
Ioana septembrie 22, 2009 - 7:42 am

Isabela, buna, am si eu 2 intrebari 🙂 prima e legata de reteta asta. unde ai gasit amidon de porumb ca si eu caut de f mult timp… se poate folosi in loc, Gustin?
si 2, in prima parte a lunii septembrie ai avut afisata la interfata blogului o poza cu o prajitura cu alune de padure. marturisesc ca imi lasa gura apa de cate ori o vedeam, dar nu ai mai postat reteta… exista cumva pe undeva si eu nu am gasit-o?
mercic frumos
Ioana

Răspuns
Mada septembrie 20, 2009 - 3:21 pm

Si eu gatesc des cu ghimbir ca ma innebuneste gustul si mirosul lui si tine mult in frigider, pana sa se strice. Macar e bine ca e f ieftin, asa ca nu-i nici un bai cand se strica si trebuie sa-l arunc 🙂

Răspuns
ISABELA septembrie 20, 2009 - 12:01 pm

Crys am folosit ananas din compot, dar poti folosi foarte bine si ananas, dar sa fie bine copt, zemos 😛

Răspuns
ISABELA septembrie 20, 2009 - 12:00 pm

Bianca chiar e delicioasa 😛

Răspuns
CrySs septembrie 20, 2009 - 11:47 am

Buna Isabela! Imi face tare mult cu ochiul reteta :). Am o intrebare: ai folosit compot de ananas sau ananas crud si doar zeama de la compot ? Merci.

Răspuns
Biancas septembrie 19, 2009 - 6:47 pm

Am sa incerc si eu aceasta reteta, pare foarte gustoasa

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.