1,1K
Una dintre prajiturile cu ciocolata care nu lipseste la noi in casa. O fac de foarte mult timp, este rapida, ingredientele le am mereu in casa. Tot familionul o adora, cand nu stiu ce sa fac dulce, aceasta prajitura este salvarea mea. Mousse-ul de ciocolata il stiu de mult timp, cred ca este cea mai usoara crema de preparat, care nu da niciodata gres. Asa ca, va invit la o felie mare de praji si cu multe alune de padure š
![Cake with chocolate mousse](http://farm4.static.flickr.com/3422/3946913413_acd5cd8a48_o.jpg)
![Cake with chocolate mousse](http://farm3.static.flickr.com/2193/3947693232_1074251ca0_o.jpg)
Pentru 6 persoane :: Rapida :: Preparare 35-40 minute :: Fierbere 10 minute
Ingrediente:
– 24 piscoturi de sampanie(savoiardi)
– 300 ml cafea tare, aromatizata cu lichior de cafea si rom
– 200 g ciocolata, amara sau cu lapte, dupa preferinte
– 200 ml frisca lichida
– un praf de scortisoara
Ingrediente:
– 24 piscoturi de sampanie(savoiardi)
– 300 ml cafea tare, aromatizata cu lichior de cafea si rom
– 200 g ciocolata, amara sau cu lapte, dupa preferinte
– 200 ml frisca lichida
– un praf de scortisoara
Preparare: mousse-ul de ciocolata: pe bain-marie topim ciocolata, cum am zis, de care preferati, turnam frisca si amestecam cat sa se omogenizese amandoua. Nu fierbeti!. Luam cratita, turnam compozitia intr-un castron cu peretii inalti si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit spumam cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugam si scortisoara macinata dupa gust. O dam pentru putin la rece.
![Cake with chocolate mousse](http://farm3.static.flickr.com/2576/3946912991_472c0e9eb4_o.jpg)
Intre timp, am prajit cateva alune de padure. Le-am lasat la racit si dupa, in palme le-am frecat pana a cazut toata coaja de pe ele. Puteti folosi si nuca, la fel rumenita putin la cuptor.
Asamblare prajitura: inmuiem piscoturie in cafea si…un strat de piscoturi, unul de mousse…. pana terminam cu un strat subtire de mousse. Prepasam alunde de padure din belsuj si la rece pentru cel putin 1 h.
Sa aveti pofta!!!
8 comentarii
Buna.Se poate inlocui frisca lichida cu lapte condensat?
Daca schimbi cafeaua cu sirop de menta iar moussul il inparti in doua ciocolata alba si ciocolata neagra vei face fericiti si pe cei mici stind ca cafeaua nu este buna pt copii.Asa rabdarea va fi si mai mare stind ca prajitura trebuie sa stea la rece.
Bunaseara Isabela, am gatit cu succes, multe dintre retetele tale! Azi am ales aceasta prajitura,pe care am facut-o pentru maine. Deci nu am gustat decat crema si e buna.Usor de facut si mi-a iesit un tortulet dragut! Din observatiile mele pt. cine mai incearca: sa mixati crema,si dureaza ceva pana se face, dar sa va opriti la timp, sa nu se taie ca eu era cat pe ce…; si altceva, dupa ce am scos crema de la frigider a trebuit sa o incalzesc putin, sa se inmoaie, sa o pot intinde usor peste piscoturile umede. Puteam sa n-o mai dau la frigider, decat la final cu totul. A, si eu n-am pus scortisoara. Vreau sa se simta aroma cafelei.Dar voi incerca si cu scortisoara, poate-mi place! Asadar, Isabela, multumesc pentru inca o reteta minunata!
Isabela,
am trecut la fapte azi cu aceasta minunatie, dar vesti proaste (pt mine…). Nu am reusit cu mousse-ul de ciocolata. Am fost foarte atenta sa nu fiarba ciocolata topita cu frisca lichida, dar poate am gresit ca nu am asteptat sa se raceasca de tot compozitia pana m-am inceput de mixat….aici sa fi gresit? In urma mixarii amestecului a rezultat o crema aerata, se vedeau acele bule de aer, dar nu era pufoasa:(….ci era curgatoare…
tare as vrea un sfat.
Multumesc
liana morar
O prajitura care te face sa salivezi…instantaneu!
Am s-o fac cu siguranta cat de curand si clar, imi voi intampina primii musafiri cu ea.
Multumesc din suflet pentru reteta:)
liana morar
Hello, How is your feeling to post the gay movie?your site really interesting, especially the pictures I really love and see the movies,
you have a good job.
could you share to allow me to put your blong i happy put your blog in my blog list ?
Here is my blog http://gvmovie.blogspot.com/
and you please put my blog to your blog list if you dont mind me , I do hope you will be kind to
do what i reguest
Thanks you so much for your sharing to me
Regards,
http://gvmovie.blogspot.com/
Vaaaaai Alizel mic si frumos cat de bine arata prajitura ta!!! Mi-ai facut o pofta teribila!! Te pupic cu mare drag si felicitari pentru prezentare!! Superba!!!
Eun fel de tiramisu (din cauza cafelei si a piscoturilor) dar cu clasica creme ganache. Arata de mori si chiar ca e f usor de facut, iti trebuie doar un pic de rabdare sa astepti sa mai stea si in frigider š