Tot o reteta de la Jamie Oliver. Un aluat extrem de usor de preparat si care face o crusta super buna. Prin acest aluat puteti da inele de calamari, peste file, legume de tot felul. Eu am ales pentru inceput pipet de pui. Dar mai intai sa pregatim aluatul.
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Preparare 10 minute :: Coacere 15 minute
Ingrediente pentru aluat:
un pahar de 1/4 l de bere
un pahar de 1/4 de faina
1 ou
sare, piper
Ingrediente pentru aluat:
un pahar de 1/4 l de bere
un pahar de 1/4 de faina
1 ou
sare, piper
Separam albusul de galbenus. Batem galbenusul cu sare, berea si faina.
Separat batem spuma albusul cu un praf de sare. Adaugam peste aluat si amestecam.
Gata aluatul. Nu va ia mai mult de 10 minute sa-l pregatiti.
Si acum taiem pieptul de pui ca pentru snitele. Il saram si piperam bine pe ambele parti.
Dam fileurile de pui prin aluat.
Si le prajim in ulei incins. Le scoatem pe o bucata de hartie absorbanta.
Aluatul devine asa de crocante. Sunt buneee.
Am dat prin alut si cateva bastonase de ardei gras rosu.


2 comentarii
Cu placere Doina 🙂
Este delicios, 😉
mersi Isabela