2,2K
O reteta super delicioasa de paste cu un sos extraordinar de buna. Pana acum nu am mai incercat gorgonzola+spanac si imi pare rau, ca mi-a placut la nebunie. As manca in fiecare zi, at de bune sunt :P. Asa ca va invit la o portie maare de paste 🙂 Cine doreste?
Pentru 1 persoana :: Rapide :: Preparare 10 minute :: Coacere 10 minuteIngrediente (o portie mare sau doua mai micute):
200 g paste, penne rigatte, tubete
100 g spanac congelat
70 g gorgonzola
100 ml lapte, poate sa intre si mai mult
ulei de masline
sare, piper
200 g paste, penne rigatte, tubete
100 g spanac congelat
70 g gorgonzola
100 ml lapte, poate sa intre si mai mult
ulei de masline
sare, piper
Preparare: fierbem pastele intr-o cantitate mare de apa cu sare. Sosul: in 2 linguri ulei de masline inmuiem spanacul. Cand este moale adaugam laptele. Cand incepe sa fiarba adaugam si gorgonzola. Amestecam pana se topeste. Daca nu vi se pare destul de mult sos, mai adaugati putin lapte, pana la consistenta dorita. Fierbem pana devine un sos gros. Luam de pe foc, gustam de sare si adaugam si piper.
Adaugam pastele fierte si scurse peste sos. Mai saltam totul pe foc un minut.
Servim imediat, calde.
12 comentarii
am incercat reteta , am respectat tot cap coada dar tin cu parere de rau sa iti spun ca nu mi-a placut,…orcum mersi de idee si mult succes
!
ai intr-adevar niste retete spectaculoase. imi dai ideii de gatit! e genial ce faci 🙂 In alt sens adaug si eu un comentariu’ referitori la romani, nu cunosc restul Romaniei, ce preferinte au, dar aici in Ardeal, de fapt in Arad avem smantana buna, avem branza buna, cascaval, lapte gustos si toate fabricate la noi in zona, posibil sa ai dreptate, dar cred ca daca vii in arad si iti dau sa gusti smantana de aici, te vei topi de placere :). e adevarat noi poate avem si influente mai europene, un pic de la unguri, un pic de la sarbi, si bineinteles de vreo 10 ani, a intrat cu putere si influenta bucatariei italienesti.
Irina mersi de leapsa si tie 🙂
Isabela am vazut prea tarziu ca mai ai o invitatie la leapsa cu a 6-a poza. Daca tot te-am numit, nu mai schimb.
Cred ca nu ti-e greu sa impusti 2 iepuri dintr-o data:). Pup.
http://irinaririna.blogspot.com/2009/02/leapsa.html
Myway, e parerea ta si nimeni nu poate sa ti-o schimbe.
Iuhuuu alta lepasa :P, mersi Iulia. Am sa onorez invitatia si postez a 6 -a poza.
Week-end placut!
Draga mea trebuie sa le incerci, sunt bune.
OK mersi, am sa te trec cu noul link.
tare reteta tare blogul…insa nu-mi plavce afirmatia ta cu privire la romanii care nu stiu aprecia o branza buna…poi la un salar minim pe ec de 600 lei eu zic ca o apreciaza f bine…am citit in una din retete ca mama ta e in italia sau era…sau ai fost si tu…la lucru nu?nu in vacanta…poi atata vreme cat ai invatat despre branzeturi intr-o tara straina unde ai facut cumparaturi din supermarket si nu din magazine de specific….nu inteleg de ce te umfli in pene? sau tu te-ai nascut cu gorgonzola in gura?in rest ff fain blogu si reteta…sper ca n-a fost cu suparare dar nah…asa suntem noi romanii mai acizi:)
Arata super Isa! Numai retete bune ai pe aici:)Felicitari!
Ai o leapsa la mine pe blog daca ai placerea sa o ridici,te astept.Pupici multi si dulci!
P.S.-Iti dau dreptate ca mai e mult pana o branza buna va fi apreciata de roman:) intr-adevar asa este din pacate.
Eu doresc! :))) Nici eu n-am mâncat paste în combinaţie cu spanac şi gorgonzola. Super idee!
Isa, mi-am redenumit adresa blogului: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/
În caz că m-ai pierdut undeva pe drum. 🙂
Pup!
Dan regret ca te dezamagesc, dar nu este din bucataria romaneasca aceasta reteta de paste 😛 mai etse mult pana romanul apreciaza o branza buna, precum gorgonzola 🙂
Cred ca stie toata lumea ca italienii iubesc pastele, cu diferite sosuri (succo).
apetisant! arata foarte bine. bucataria romaneasca e bogata. si se adapteaza la orice vreme. sau pe orice vremuri.