Friptura in ulei

de Isabela Spataru
Reteta de la Adriana Nicoleta

Un mod mai “neobisnuit” de a pregati o friptura delicioasa si sanatoasa pentru intreaga familie. O reteta nu foarte pretentioasa, trebuie sa aveti o oala buna, cu fund dublu, sa nu se arda friptura, o bucata de muschi de porc sau de vitel si ulei de masline de buna calitate. Sarea si lamaia stiti cum sa le alegeti 😛

Penteru 4 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Coacere 2 ore si 30 minute
Ingrediente:
1 kg muschi de porc (in reteta originala prevedea pulpa de vitel)
300 ml ulei de masline
sare
zeama de la o lamîie

Bucata de carne se sareaza bine pe toate partile. Turnam uleiul de masline in oala si stoarcem lamaia de suc. Adaugam si bucata de carne.

Acoperim cu oala. Ca sa fim siguri ca e sigilata bine oala, punem si o foaie de hartie de copt. Lasam pe foc mic timp de 2 ore si jumatate. In acest timp mai intoarceti bucata de carne, dar cu grija sa nu se rupa. In timpul procesului de coacere degaja un miros minunat.

Dupa ce s-a facut, scoateti bucata de carne cu grija pe un platou/fund. O taiati felii. Sosul rezulat este foarte bun, nu este deloc gretos.
Aceasta carne merge foarte bine la pregatirea pachetului de scoala/servici.

Related Posts

3 comentarii

Andrei Crăiţoiu ianuarie 13, 2009 - 1:58 pm

Arata bine. Mai ai o feliuta? 🙂

Răspuns
ISABELA ianuarie 13, 2009 - 1:19 pm

Multumesc si tie la fel!

Răspuns
Dan Gheorghe ianuarie 13, 2009 - 1:13 pm

toate cele bune in 2009 si pofta buna!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult