
Un mod mai “neobisnuit” de a pregati o friptura delicioasa si sanatoasa pentru intreaga familie. O reteta nu foarte pretentioasa, trebuie sa aveti o oala buna, cu fund dublu, sa nu se arda friptura, o bucata de muschi de porc sau de vitel si ulei de masline de buna calitate. Sarea si lamaia stiti cum sa le alegeti 😛
1 kg muschi de porc (in reteta originala prevedea pulpa de vitel)
300 ml ulei de masline
sare
zeama de la o lamîie

Acoperim cu oala. Ca sa fim siguri ca e sigilata bine oala, punem si o foaie de hartie de copt. Lasam pe foc mic timp de 2 ore si jumatate. In acest timp mai intoarceti bucata de carne, dar cu grija sa nu se rupa. In timpul procesului de coacere degaja un miros minunat.
Dupa ce s-a facut, scoateti bucata de carne cu grija pe un platou/fund. O taiati felii. Sosul rezulat este foarte bun, nu este deloc gretos.
Aceasta carne merge foarte bine la pregatirea pachetului de scoala/servici.
3 comentarii
Arata bine. Mai ai o feliuta? 🙂
Multumesc si tie la fel!
toate cele bune in 2009 si pofta buna!