Duchesse cu ciocolata

de Isabela Spataru
Alina a trimis la Concurs aceasta minunata retete de duchesse. Nu am rezistat tentatiei si le-am incercat si eu. Sunt minunate, Alin le-a devorat pe toate 😛 La cafeluta de dupa-amiaza sunt excelente.

Ingrediente pt cca. 60 bucati:
50 g alune pisate , eu am pus nuci macinate
2 albusuri
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura faina
1/4 lingurita de scortisoara

110 g ciocolata cu lapte
1 lingura cacao
Batem albusurile spuma. Cand sunt tari adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana cristalele de zahar se topesc complet. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, cu miscari de jos in sus, prin rasturnare, omogenizam compozitia.

Spritam mici gramajoare pe o tava tapetata cu hartie cerata. Dam la cuptorul preincalzit la 120gradeC, pentru 20 de minute.

La mine s-au cam lasat, dar au fost bune si asa.

Topim ciocolata la bain-marie. O lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem duchessele.

Pudram cu cacao.

Related Posts

8 comentarii

Raluca aprilie 29, 2010 - 7:26 pm

Buna,Isabela!As vrea sa inlocuiesc zaharul cu mierea, ai idee cam cata ar trebui sa pun?mersi si spor la gatit.

Răspuns
ISABELA martie 3, 2009 - 9:14 am

Buna!, nu e neaparat hartie de copt. Eu pun mereu pe fundul tavii, nu mai murdaresc nici tava si duchessele/ sau ce mai fac nu se imbiba de grasime prea multa, de la unsul tavii.
Deci daca nu ai hartie de copt, unge tava cu unt/margarina si pudreaza cu putina faina, in felul acesta nu se lipesc si se deslipesc si repede de pe tava.

Spor la gatit!

Răspuns
Anonymous martie 2, 2009 - 8:43 pm

buna… am cumparat toate produsele dar nu am gasit hartie cerata…e neaparat nevoie sa folosesc hartie? sau merg facute si fara?

Răspuns
Anonymous ianuarie 18, 2009 - 5:42 am

reteta e minunata…gustul si mirosul(cand sunt inca in cuptor) este deosebit
din pacate mie nu mi s- intarit compozitia….se pare ca nu a mers sa bat oulele cu mixerul…de fapt s-a lasat dupa ce am pus zaharul? sa fi fost prea mult? am pus exact 100 grame
si inca o intrebare …in cuptor se tin la foc mic cu usa deschisa?
asa le-am tinut si eu, de fapt,si spre fericirea mea au iesit 😀

veronica

Răspuns
Naomi ianuarie 13, 2009 - 10:28 am

As fi curioasa sa le incerc. Par apetisante.
WEB HOSTING

Răspuns
Cristina ianuarie 12, 2009 - 7:15 am

Numai minunatii ai postat in ultima vreme. Felicitari!! Facea si mama ceva de genul asta tb sa caut reteta ei le zicea prcomigdale chiar dc nu avau migdale ci tot asa nuci in compozitie 🙂 dar lipite cu ciocolata nu .. sunt mult mai apetisante asa …
Ai 2 premii pe blogul meu .
O saptamina usoara .
Eu ma duc sa mai recitesc si reteta de tort cu torone cva si asta este absolut minunat .

Răspuns
Laura ianuarie 9, 2009 - 8:15 am

Si eu am vrut sa le fac de Craciun…dar ma bucur ca le-ati incercat voi fetelor, inaintea mea 🙂 …caci asta inseamna ca nu am scanat degeaba atatea retete minunate de fursecuri! 😛

Răspuns
maya ianuarie 8, 2009 - 7:45 pm

Foarte misto ducesele astea!
Seamana la textura cu niste fursecuri elvetiene,foaaaarte bune.
O sa încerc si eu reteta!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.