961
De Revelion am avut un tort de inghetata delicos si foarte aromat. Initial vroiam sa fac unul ciocolatos, dar am intrat in criza de timp si l-am pregatit pe acesta, care se face foarte repede si nicinu va mai zic ce bun este. Despre torrone: este un dulce specific de Sarbatorile de Iarna in Italia. Este ca o nuga umpluta cu migdale si diferite arome. Al meu a fost cu aroma de portocale si multe migdale.
Pentru 6 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 30 minute :: Coacere –
Ingrediente:
125 g torrone
250 ml lapte
3 galbenusuri
20 g faina
160 g zahar
2 albusuri
500 ml frisca
Intr-o craticioara topim torronele impreuna cu laptele.
125 g torrone
250 ml lapte
3 galbenusuri
20 g faina
160 g zahar
2 albusuri
500 ml frisca
Intr-o craticioara topim torronele impreuna cu laptele.
Separat batem galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam peste amestecul de torrone topit. Fierbem pe foc mic pana se ingroasa.
Cam asa arata, lasam sa se raceasca complet.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Le turnam peste amestecul de mai sus.
Frisca o batem si o adaugam si pe ea. Amestecam bine. Turnam totul intr-o forma de tort si dam la congelator.
Se orneaza dupa bunul plac.
20 comentarii
Isa, need help. Urgent. Pot face tort cu torrone – am un kilogram si trebuie sa il consum – si cu blaturi? daca da, cu ce sa combin? il insiropez, il imbrac in frisca? sarumana anticipat de raspuns
pare interesant…torrone este si aici pe la metro am cumparat ..daca mai e cineva interesat am sa l fac si eu…
mmm… i-ai pis si banane, va cred ca a fost o nebunie 😛 , ma bucur mult ca v-a placut.
Puup!
Genial a fost…. cum ma si asteptam.
Dupa ce l-am scos din congelator am pus banane si frisca deasupra.
Mi-a placut enorm si mie si invitatilor. Mi-a zis mama ca se mai gaseste torrone inca in Italia… ba chiar la oferta;)). Multumesc pentru reteta. Pupici.
Irina cum a fost tortul? ti-a placut? da poti pune reteta si la tine pe blog. numai bine
Isabela chiar acum am pus tortuletul la congelator. Atat am mai curata oala cu degetele la urma… nu ma asteptam sa iasa o compozitie asa buna. Am facut jumatate de porti… ca inamicii m-au lasat fara tarone:). Pot pune reteta si la mine pe blog? Multumesc! Pupici!
Irina chiar nu mai stiu alt desert in afara de asta 🙁 Am sa mai caut prin revistele mele sa vad daca mai gasesc ceva cu torrone. Dar pana atunci, sa incerci tortul.
Pup
Isabela mi-a trimis mama torrone mai mult. Ce asi putea sa afc cu el in afara de acest tort?
Mersi de raspuns.
este super reteta…..dc asi avea tarrone nu asi ezita sa fac.
sunt inebunita dupa nuga!
Criss, eu una nu ma pot abtine cand este vorba de inghetata, as manca in cantitati industriale :))). Bine ca nu are multe calorii 😛
Pup
Multumesc Andrei.
Trebuie sa fie mortal……mai bine ma abtin de data asta….hahahha.
Te pupik
Nu vrem nuga, vrem torrone. Din aceasta cauza este atat de bun, pentru ca nu-l poti manca decat de sarbatori. Arata bestial. Cred ca Alin a mai ascuns pe undeva inca o feliuta. 🙂
Crostina abia am reusit sa prind din mainile lu Alin o bucata de torrone :)), ii place la nebunie, pacat ca se gaseste doar odata pe an 🙁
Daca mai cumperi, sa-l incerci, sigur o sa-ti placa 🙂
Pupici
Carmen with pleasure
Trebuie sa fie nebunie tortul acesta, Isabela!♥♥♥ Eu am luat torrone o data din Milano (cand am schimbat avionul spre casa) si mi-a placut nespus de mult…
Trebuie sa fie o nebunie tortul acesta, Isabela!♥♥♥… Eu am luat torrone o data din Milano (cand am schimbat avionul spre casa) si mi-a placut nespus de mult…
delicious
thanks for your recipe.
Bine ai revint si pe anul asta 😀
Pai nu stiu cu ce ai putea inlocui torrone, mie mi l-a adus mama de la Roma. Daca ai rude prin Italia se gaseste acum de Sarbatori. Poate cu nuga noastra romaneasca, dar nu garantez ca iese la fel cum mi-a iesit mie.
Bun gasit in anul 2oo9!arata intr-un mare fel!intrebarea este cu ce inlocuiesc torrone?sau unde gasesc?