Reteta de la Adriana Nicoleta
Un mod mai „neobisnuit” de a pregati o friptura delicioasa si sanatoasa pentru intreaga familie. O reteta nu foarte pretentioasa, trebuie sa aveti o oala buna, cu fund dublu, sa nu se arda friptura, o bucata de muschi de porc sau de vitel si ulei de masline de buna calitate. Sarea si lamaia stiti cum sa le alegeti 😛
1 kg muschi de porc (in reteta originala prevedea pulpa de vitel)
300 ml ulei de masline
sare
zeama de la o lamîie
Bucata de carne se sareaza bine pe toate partile. Turnam uleiul de masline in oala si stoarcem lamaia de suc. Adaugam si bucata de carne.

Acoperim cu oala. Ca sa fim siguri ca e sigilata bine oala, punem si o foaie de hartie de copt. Lasam pe foc mic timp de 2 ore si jumatate. In acest timp mai intoarceti bucata de carne, dar cu grija sa nu se rupa. In timpul procesului de coacere degaja un miros minunat.

Dupa ce s-a facut, scoateti bucata de carne cu grija pe un platou/fund. O taiati felii. Sosul rezulat este foarte bun, nu este deloc gretos.
Aceasta carne merge foarte bine la pregatirea pachetului de scoala/servici.
3 comentarii
Arata bine. Mai ai o feliuta? 🙂
Multumesc si tie la fel!
toate cele bune in 2009 si pofta buna!