
Escalopul este termenul francez pentru o felie de carne batuta foarte subtire si sotata doar cateva secunde pe ambele parti.
Pentru un pranz cu prietenii este ideal acest fel de mancare. Reteta este luata din revista mea favorita, Cucina No Problem martie/10
:: tigaie antiaderenta :: tocator :: ciocan pentru carne :: hartie de copt :: cleste sau paleta ::
Ingrediente:
– 600 g piept de pui
– 100 g rosii deshidratate
– oregano proaspat sau o lingurita uscat
– 20 g capperi + faina
– 1 paharel vin alb
– ulei de masline
– sare

Luam fiecare felie de carne si o asezam intre doaua bucati de hartie de copt sau folie alimentara.
Si o batem usor cu un ciocan de carne sau facalet. Cu grija sa nu se rupa carnea. Asa proocedati cu restul feliilor de carne, le bateti pana devin subtiri.
Capperii: ii lasati la desarat intr-un castronel cu apa rece.
Rosiile deshidratate le scurgeti bine de ulei pe un servet absorbant. In borcanel am gasit si cativa capperi :P. Nu aruncati uleiul in care au stat rosiile, este foarte bun, aromat, il pastrati pentru salate.
Intr-o farfurie adaugati 2-3 linguri de faina, putina sare si boia iute. Amestecati totul.
Luati fiecare fasie de piept de pui si o dati prin faina.
Intr-o tigaie antiaderenta incingeti 4-5 linguri ulei de masline.
Prajiti feliile de piept de pui.
Dupa ce le-ati prajit pe toate, adaugati vinul alb si lasti putin sa se evapore.
Adaugati caperri si rosiile. Potriviti de sare si serviti imediat cu oregano pe deasupra!
4 comentarii
hmmmm, pieptul de pui: LIKE, capere: sa nu mai vorbim 🙂
super reteta!
pupici
Super reteta! Pozele sunt senzationale!
O zi frumoasa!
Flori
O reteta interesanta…imi place.
O zi buna!
ARATA TARE BINE!SI E SI O MANCARE USOARA…BUN!