Escalop de pui cu rosii

de Isabela Spataru
Escalope of chicken with tomatoesFelii foarte subtiri din piept de pui, in combinatie cu rosii deshidratate si o usoara aroma de oregano, un fel de mancare delicios, bogat in arome mediteraniene.
Escalopul este termenul francez pentru o felie de carne batuta foarte subtire si sotata doar cateva secunde pe ambele parti.
Pentru un pranz cu prietenii este ideal acest fel de mancare. Reteta este luata din revista mea favorita, Cucina No Problem martie/10

Pentru 4 persoane :: Rapid :: Preparare 10 minute :: Coacere 15 minute
:: tigaie antiaderenta :: tocator :: ciocan pentru carne :: hartie de copt :: cleste sau paleta ::
Ingrediente:
– 600 g piept de pui
– 100 g rosii deshidratate
– oregano proaspat sau o lingurita uscat
– 20 g capperi + faina
– 1 paharel vin alb
– ulei de masline
– sare
Escalope of chicken with tomatoesPreparare: mai intai pregatim snitele din piept de pui. Dupa ce am spalat bine pieptul de pui si l-am uscat cu un servet, taiem felii de carne.
Luam fiecare felie de carne si o asezam intre doaua bucati de hartie de copt sau folie alimentara.

Escalope of chicken with tomatoes

Si o batem usor cu un ciocan de carne sau facalet. Cu grija sa nu se rupa carnea. Asa proocedati cu restul feliilor de carne, le bateti pana devin subtiri.

Escalope of chicken with tomatoes

Capperii: ii lasati la desarat intr-un castronel cu apa rece.

Escalope of chicken with tomatoes

Rosiile deshidratate le scurgeti bine de ulei pe un servet absorbant. In borcanel am gasit si cativa capperi :P. Nu aruncati uleiul in care au stat rosiile, este foarte bun, aromat, il pastrati pentru salate.

Escalope of chicken with tomatoes

Intr-o farfurie adaugati 2-3 linguri de faina, putina sare si boia iute. Amestecati totul.

Escalope of chicken with tomatoes

Luati fiecare fasie de piept de pui si o dati prin faina.

Escalope of chicken with tomatoes

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti 4-5 linguri ulei de masline.

Escalope of chicken with tomatoes

Prajiti feliile de piept de pui.

Escalope of chicken with tomatoes

Dupa ce le-ati prajit pe toate, adaugati vinul alb si lasti putin sa se evapore.

Escalope of chicken with tomatoes

Adaugati caperri si rosiile. Potriviti de sare si serviti imediat cu oregano pe deasupra!

Escalope of chicken with tomatoes

Related Posts

4 comentarii

Delicious Flavours mai 25, 2012 - 9:49 am

hmmmm, pieptul de pui: LIKE, capere: sa nu mai vorbim 🙂
super reteta!
pupici

Răspuns
Flori aprilie 29, 2010 - 2:22 pm

Super reteta! Pozele sunt senzationale!
O zi frumoasa!
Flori

Răspuns
maria mihalache aprilie 29, 2010 - 12:52 pm

O reteta interesanta…imi place.
O zi buna!

Răspuns
geta aprilie 29, 2010 - 11:13 am

ARATA TARE BINE!SI E SI O MANCARE USOARA…BUN!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult