:: tigaie antiaderenta :: facalet :: pensula :: spatula ::
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 280 g faina
– 250 ml apa calduta
– putin ulei de masline
Pentru umplutura:
– 1 legatura ceapa verde
– ulei de masline
– sare
Lasam sa se odihneasca aluatul timp de 30 de minute.
Intre timp tocam ceapa verde. Eu am pus si partea alba si cea verde. Daca vreti sa iasa clatitele cu gust pregnant de ceapa, adaugati doar partea verde. Turnam ceva ulei de masline intr-un vas, pregatim sarea si o pensula.
Aluatul il impartim in 4 parti egale.
Luam prima bucata, ii dam forma de bile si o intindem pana devine o foie subtire. O ungem cu ulei de masline, presaram sare si cepa verde.
Rulam foaia, pana obtinem un serpisor mare si subtirel :)). Daca serpisorul este prea lung il puteti taia in doua. Eu am facut clatitele mai mari, asta in functie de cat de mare este si tigaia.
Serpisorul obtinut il transformati intr-un melc :D, asa ca in imagine.
Cu ajutorul facaletului intindeti melcisorul. Nu va impacientati daca se mai rupe colo colo aluatul si ese ceapa.
Asa procedati si cu restul aluatului. Din aceasta compozitie ies 4 clatite mari.
Incingeti o tigaie anti aderenta si coaceti clatitele. Cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Servitele calde! Sunt bune bune!
4 comentarii
sunt grozave,am facut numai 2 buc si am pus si putin marar.ma bucur ca mai am o reteta noua in caietul de retete, pa dana din arad
Si eu le ador!! Sa vezi ce bune sunt cu un sos de iaurt gen tzatziki!!! Eu le pun si putin chimen cand adaug ceapa. Deja mi-ai facut o poftaaa! 🙂
ce bine arata!!! miine incerc…cit mai este ceapa verde frageda..hmmmmmmm .Imi place primavara sa fac placinte taranesti cu ceapa,brinza,marar, langosi pa dana din arad
Tare bune si ale tale sint foarte fotogenice!Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx