Budinca cu seminte de chia

de Isabela Spataru

IMG_6633

Budinca cu seminte de chia

Retete culinareDeserturi

Bine v-am regasit! In ultimul timp, mai bine zis, ultima luna si jumatate m-am tot plimbat. Simteam nevoia sa-mi fac bagajul si sa plec cat mai departe de Bucuresti. Primul refugiu a fost la tara, la bunici. Am petrecut cateva zile bune, m-am rasfatat cu tot felul de fructe si legume de sezon. Am lenevit, mi-am pus gandurile in ordine. O perioada binemerita, cu wi-fi detox and co. Au fost zile cand nici mail-ul nu mi-l citeam, imi cer scuze de pe acum persoanelor care le-am raspuns asa de tarziu, dar si celor care inca nu le-am raspuns.

IMG_6610

Acum va scriu din orasul meu de suflet, ati ghicit, Roma! Aici inca este vara, asa ca profit la maxim de soare si de mare! Parca n-as vrea sa plece vara, dar totusi mi-e dor si de toamna, de zilele caldute cu aroma de mere si scortisoara!

Si cum toate zilele astea de leneveala si-au facut efectul, bateriile mele nu sunt chiar incarcate la maximum, dar totusi, dorul de a sta cu laptop-ul in brate si de a scrie prietenilor mei de pe blog a revenit! Astazi pe plaja, rasfoind niste reviste culinare, mi-au trezit iar pofta de a gati si de a posta pe blog. Asa ca, iata-ma! Reteta cu care revin este o budinca delicioasa cu seminte de chia si zmeura. Simpla, sanatoasa si nu in ultimul rand delicioasa! Semintele de chia sunt o descoperire noua pentru mine si cred ca si pentru multi dintre voi. Defapt sunt niste super-seminte, un aliment stravechi, redescoperit de oameni de curand. Aceste mici seminte alb-negre au de 2 ori mai multe proteine decat orice alte seminte sau cereale. De 5 ori mai mult calciu ca laptele plus Bor, un mineral care ajuta la transferul de calciu in oase. De 2 ori cantitatea de potasiu ca bananele. De 3 ori mai multi antioxidanti ca afinele. De 3 ori mai mult fier ca spanacul. Cantitati mari de omega-3 si 6, care sunt acizi grasi esentiali.

IMG_6623

Asadar niste super-seminte care nu trebuie sa va lipseasca. Sunt foarte versatile, se pot adauga dimineata in milkshake, se pot face biscuitei, dressing pentru salate, chiar si gem de fructe nefiert si budinci cu fructe.

Reteta de astazi este una de baza pentru budinca. La 3 linguri de seminte, 250 ml de lichid. Lichid care poate fi lapte de vaca, de cocos, de migdale, orice preferati. Chiar si un suc proapat de fructe este excelent!

IMG_6651

Avem nevoie de:
(pentru o portie)
– 250 ml lapte de vaca
– 3 linguri seminte de chia
– miere sau sirop de artar dupa gust
– zmeura
 
Cum se prepara: intr-un bol adaugati laptele si mierea. Eu am pus o lingura buna. Cu telul amestecati bina pana se dizolva. In ploaie adaugati semintele, in timp ce amestecati continuu.
In timp ce amestecati o sa observati cum incet amestecul capata o consistenta densa, ca de budinca. Eu am amestecat 2-3 minute, am mai lasat-o 5 minute si dupa iar cateva miscari si gata. Am acoperit bolul si l-am dat la rece pentru cateva ore. De preferabil ar fi peste noapte, asa capata consistenta dorita.
 
PicMonkey Collage
 
Cum se serveste: in borcanele de sticla adaugati zmeura si dupa turnati budinca.
 
IMG_6665
 
Daca si voi stiti alte retete interesante cu seminte de chia, le astept aici!
 
IMG_6670

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.