Cheesecake cu afine

de Isabela Spataru

IMG_6845

De fiecare data cand o intreb pe mama ce sa-i mai prepar dulce, ea imi zice: cheesecake! Eii, dar m-am saturat sa fac acest desert, plus ca nu mai stiu ce combinatii sa mai fac sa te surprind! 😀 Hmmm si cum mama e o mare iubitoare a fructelor de padure (ca si mine) am zis sa o surprind cu un cheesecake cremos si dens si bun rau cu afine :)). Asa ca pe la 10 seara eu coceam cheesecake. Cred ca vecinii m-au injurat si ma mir cum de n-au sunat la usa :)).

IMG_6901

Incercati-l si voi. E asa de cremos si bun, incat nu va veti opri doar la o felie!

De data asta am ales o alta tehnica de a coace cheesecake-ul: pe bain-marie. A iesit mult mai cremos si mai fin. Plus un alt tips: il coaceti seara, asa veti avea destul timp sa se raceasca.

IMG_6790

Pentru 10 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 1 h si 30 minute :: Dificultate medie

 
 
Ingrediente:
Baza de biscuit:
– 150 g biscuiti simpli
– 70 g unt
– 50 g zahar
– putina sare
Crema:
– 250 g ricotta
– 250 g mascarpone
– 200 g zahar
– putina sare
– semintele de la o pastaie de vanilie
– 3 oua mari
Sosul de afine:
– 400 g afine congelate sau proaspete
– 1 lingura zahar
– 60 ml apa
– 1 lingura amidon + 1 lingura apa
 
IMG_6817
 
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti un inel detasabil de tort. Baza de biscuite: sfaramati bine biscuitii. Intr-o craticioara topiti untul cu zaharul si sarea. Adaugati biscuitii si omogenizati bine. Turnati baza in forma de tort si cu ajutorul degetelor presati bine de tot. Dati la cuptor pentru 10 minute. In acest timp pregatiti crema:
 
 
Intr-un bol bateti ricotta cu zaharul si sarea. Adaugati si mascarponele si mixati timp de 3 minute. Adaugati rand pe rand oale si semintele de vanilie.
 
Scoateti tava din cuptor si cu grija o imbracati in folie de aluminiu. Eu ca sa fiu sigura ca nu intra strop de apa in tava, am imbracat-o de doua ori. O asezati intr-o alta tava si cu grija turnati pe langa apa fiarta. Nu mai mult de 3-4 centimentri. Adaugati crema si nivelati cheesecake-ul.
 
IMG_6844
 
Cu grija introduceti tavile la cuptor si setati la temperatura la 180 gradeC. Pentru 1 ora si jumatate il lasati la cuptor. Dar testul cel mai bun, sa va dati seama ca este gata cheesecake-ul, cand miscati tava, daca crema opune rezistenta, insemna ca prajitura este facuta. Mai lasati inca o ora in tava prajitura si dupa o scoateti pe un platou.
 
 IMG_6870
 
Sosul de afine: intr-o craticioara aduceti la fiert apa. Adaugati afinele si zaharul. Cand incepe sa fiarba, adaugati amidonul dizolvat in apa rece. Turnati sosul de afine rece peste cheesecake.
 
PicMonkey Collage2
 
Imparte-l cu familia si prietenii si savurati-l cu bucurie!
Daca il incercati astept parerile si fotografiile voastre! Weekend calduros!
 
 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult