De fiecare data cand o intreb pe mama ce sa-i mai prepar dulce, ea imi zice: cheesecake! Eii, dar m-am saturat sa fac acest desert, plus ca nu mai stiu ce combinatii sa mai fac sa te surprind! 😀 Hmmm si cum mama e o mare iubitoare a fructelor de padure (ca si mine) am zis sa o surprind cu un cheesecake cremos si dens si bun rau cu afine :)). Asa ca pe la 10 seara eu coceam cheesecake. Cred ca vecinii m-au injurat si ma mir cum de n-au sunat la usa :)).
Incercati-l si voi. E asa de cremos si bun, incat nu va veti opri doar la o felie!
De data asta am ales o alta tehnica de a coace cheesecake-ul: pe bain-marie. A iesit mult mai cremos si mai fin. Plus un alt tips: il coaceti seara, asa veti avea destul timp sa se raceasca.
Pentru 10 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 1 h si 30 minute :: Dificultate medie
Ingrediente: Baza de biscuit: – 150 g biscuiti simpli – 70 g unt – 50 g zahar – putina sare Crema: – 250 g ricotta – 250 g mascarpone – 200 g zahar – putina sare – semintele de la o pastaie de vanilie – 3 oua mari Sosul de afine: – 400 g afine congelate sau proaspete – 1 lingura zahar – 60 ml apa – 1 lingura amidon + 1 lingura apa


