Prajitura cu aluat dospit si zmeura

de Isabela Spataru

IMG_5870

O prajitura mai altfel, cu aluat dospit, zmeura si aluat crocant deasupra. Eu am ales zmeura, dar merg si afinele, murele, caisele, cam orice fruct care este acum pe piata se preteaza cu prajitura asta. Eu am copt-o seara, asa ca dimineata am avut un mic rasfat la micul-dejun.

IMG_5949

Pentru 6 persoane :: Preparare 2 h :: Coacere 35-40 minute :: Dificultate scazuta
 
Ingrediente:
Pentru o tava cu dimensiunile de 28 x 39 cm
Blat:
– 250 ml lapte
– 200 g zahar
– 200 g unt
– 4 oua
– 25 g drojdie proaspata
– 560 g faina
Deasupra:
– 500 g zmeura
Frimiturile:
– 75 g zahar
– 75 g unt
– 150 g faina
– zahar pudra
 
 Preparare: intr-un bol adaugati faina si ouale. Separat, intr-o craticioara incalziti untul cu laptele si zaharul. Tot amestecul sa fie caldut. Turnati peste faina.
 
IMG_5830
 
Adaugati si drojdia usor sfaramata.
 
IMG_5831
 
Cu un tel amestecati pana toate cocoloasele se dizolva si aluatul incepe sa faca basicute. Sa nu fiti tentati sa mai adaugati faina, blatul prajiturei asa trebuie sa fie.
 
IMG_5832
 
Cu folie transparenta acoperiti bolul si-l dati la loc cald sa cresca. !Atentie, nu la soare!. In circa 1 ora aluatul isi va dubla volumul.
 
IMG_5833
 
In acest timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Ungeti o dava cu unt si o tapetati cu faina. Turnati aluatul si adaugati fructele usor rupte pe deasupra. Mai lasati sa cresca inca 10 minute si in tava, in timp ce pregatiti frimiturile:
 
IMG_5834
 
Intr-un castronel adaugati toate ingredientele pentru frimituri si cu degetelele le framantati.
 
IMG_5840
 
Pana rezulta un aluat nisipos.
 
IMG_5841
 
Le presarati peste prajitura si o dati la cuptor pana capata o culoare usor aurie.
 
IMG_5846
 
Eu pe a mea am cam parlit-o, dar e buna si asa :))
 
IMG_5859
 
 
IMG_5926
 
 

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.