1,1K
Pentru 6 persoane :: Preparare 2 h :: Coacere 35-40 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
Pentru o tava cu dimensiunile de 28 x 39 cm
Blat:
– 250 ml lapte
– 200 g zahar
– 200 g unt
– 4 oua
– 25 g drojdie proaspata
– 560 g faina
Deasupra:
– 500 g zmeura
Frimiturile:
– 75 g zahar
– 75 g unt
– 150 g faina
– zahar pudra
Preparare: intr-un bol adaugati faina si ouale. Separat, intr-o craticioara incalziti untul cu laptele si zaharul. Tot amestecul sa fie caldut. Turnati peste faina.
Adaugati si drojdia usor sfaramata.
Cu un tel amestecati pana toate cocoloasele se dizolva si aluatul incepe sa faca basicute. Sa nu fiti tentati sa mai adaugati faina, blatul prajiturei asa trebuie sa fie.
Cu folie transparenta acoperiti bolul si-l dati la loc cald sa cresca. !Atentie, nu la soare!. In circa 1 ora aluatul isi va dubla volumul.
In acest timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Ungeti o dava cu unt si o tapetati cu faina. Turnati aluatul si adaugati fructele usor rupte pe deasupra. Mai lasati sa cresca inca 10 minute si in tava, in timp ce pregatiti frimiturile:
Intr-un castronel adaugati toate ingredientele pentru frimituri si cu degetelele le framantati.
Pana rezulta un aluat nisipos.
Le presarati peste prajitura si o dati la cuptor pana capata o culoare usor aurie.
Eu pe a mea am cam parlit-o, dar e buna si asa :))
O prajitura mai altfel, cu aluat dospit, zmeura si aluat crocant deasupra. Eu am ales zmeura, dar merg si afinele, murele, caisele, cam orice fruct care este acum pe piata se preteaza cu prajitura asta. Eu am copt-o seara, asa ca dimineata am avut un mic rasfat la micul-dejun.