
Imi place tare mult sa pregatesc broccoli in felul asta. As manca in fiecare zi si tot nu m-as satura 😛
L-am pregatit exact cum am pregatit si sparanghelul aici.Ingredinete pt o portie mare sau doua mai micute:
un buchetel de broccoli
Pentru sos:
30 g de faina+35 g de unt
300 ml de lapte+100 g de scamorza rasa
20 g de parmigiano ras
100 ml smantana
sare
Rupem broccoli in buchetele micute si le aruncam in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba pentru 3-5 minute, pana capata o culoare verde, puternica.
L-am pregatit exact cum am pregatit si sparanghelul aici.Ingredinete pt o portie mare sau doua mai micute:
un buchetel de broccoli
Pentru sos:
30 g de faina+35 g de unt
300 ml de lapte+100 g de scamorza rasa
20 g de parmigiano ras
100 ml smantana
sare
Rupem broccoli in buchetele micute si le aruncam in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba pentru 3-5 minute, pana capata o culoare verde, puternica.
Il trecem prin jet de apa rece cateva secunde si pe urma il aruncam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Preparam si sosul:
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecam adaugam si laptele in suvita si smantana. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca, cand e caldut adaugam branza razuita si amestecam. Turnam peste broccoli.
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecam adaugam si laptele in suvita si smantana. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca, cand e caldut adaugam branza razuita si amestecam. Turnam peste broccoli.

Presaram pe deasupra cu parmigiano razuit.

Dam la cuptorul preincalzit la 220° C pentru 20 de minute.
Si gata, miam miroase super bine 😛
Si gata, miam miroase super bine 😛


4 comentarii
super delicioasa
Laura ma bucur nespus ca v-a placut 🙂
O zi buna in continuare!
Am mancat si noi aseara la cina si ne-am lins farfuria dupa! Delicoasa combinatia cu cotletul la gratar.
looks fantastic. I love your blog ! 🙂