Broccoli gratin

de Isabela Spataru
Imi place tare mult sa pregatesc broccoli in felul asta. As manca in fiecare zi si tot nu m-as satura 😛
L-am pregatit exact cum am pregatit si sparanghelul aici.Ingredinete pt o portie mare sau doua mai micute:
un buchetel de broccoli
Pentru sos:
30 g de faina+35 g de unt
300 ml de lapte+100 g de scamorza rasa
20 g de parmigiano ras
100 ml smantana
sare


Rupem broccoli in buchetele micute si le aruncam in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba pentru 3-5 minute, pana capata o culoare verde, puternica.

Il trecem prin jet de apa rece cateva secunde si pe urma il aruncam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Preparam si sosul:
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecam adaugam si laptele in suvita si smantana. Punem sare dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca, cand e caldut adaugam branza razuita si amestecam. Turnam peste broccoli.

Presaram pe deasupra cu parmigiano razuit.

Dam la cuptorul preincalzit la 220° C pentru 20 de minute.
Si gata, miam miroase super bine 😛
Alaturi de o felie de cotlet grillat e super delicios!

 
 

Related Posts

4 comentarii

Anonymous martie 17, 2012 - 9:57 pm

super delicioasa

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2008 - 1:01 pm

Laura ma bucur nespus ca v-a placut 🙂

O zi buna in continuare!

Răspuns
Laura noiembrie 15, 2008 - 2:03 pm

Am mancat si noi aseara la cina si ne-am lins farfuria dupa! Delicoasa combinatia cu cotletul la gratar.

Răspuns
Queen B. noiembrie 13, 2008 - 6:10 pm

looks fantastic. I love your blog ! 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult