2,3K
Preparare: eu am folosit spanac congelat pe care l-am tras putin la tigaie cu putin ulei de masline, cat sa iasa toata apa din el. Dupa l-am transferat intr-un castron sa se raceasca bine.
Intre timp mi-am pregatit verdeata. Cu cat mai multa, cu atat mai bine. Eu m-am bucurat sa mi-o adun singura din gradina bunicii mele.
Peste spanac adaugam verdeata tocata. Nu va chinuiti sa o tocati marunt.
Si telemeaua de oaie, pe care am sfaramat-o cu degetele.
Putin ulei de masline face compozitia si mai buna. Nu e nevoie de sare, telemeaua e destul de sarata.
Pe suprafata de lucru indeti foile yufka, cu grija sa nu le rupeti. Chiar daca sunt groase din cauza ca sunt super mari se pot rupe cu usurinta. Intindeti compozitia si rulati. Serpisorii de placinta ii asezati cu grija intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei de masline. Ungeti si placinta cu putin ulei, sa faca crusta buna si crocanta.
O dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pana capata o culoare aurie.
Sa o serviti cu mare pofta. La noi a fost o adevarata vedeta pe masa de Paste. Astept impresii si de la voi!
Toata aroma primaverii o veti regasi in acesta placinta. Plina plina de verdeata care nu are cum sa nu va placa! Cine nu stie ce sunt foile yufka, sunt niste foi de placinta turcesti super mari. Mai groase ca ale noastre si dupa parerea mea parca mai bune. Eu le-am primit de la o prietena, dar cred ca se gasesc si in Bucuresti la magazinele cu specific turcesc. Apropos, cine stie cu exactitate unde, sa-mi lase aici adresa.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 40-50 minute
Ingrediente: – 300-400 g foi yufka – aprox. 500 g spanac – cateva fire de ceapa verde, 5-6 – la fel si de usturoi verde – o legatura buna de patrunjel si una de marar verde – 500 g telemea de oaie – ulei de masline







