Varza in vasul roman

de Isabela Spataru
De ceva timp mi-am achizitionat acest vas roman de lut. E o minune la casa omului :)), iese o mancare asa de gustoasa si de buna 😛 , de te lingi pe degete. Inainte sa scriu reteta, am sa va sciu cateva lucruri de spre acest vas, cum se intretine, cum se folosete, etc.

Vasul roman
1. Inainte de folosire, vasul de lut se scufunda cca. 20 de minute in apa.
2. Se introduce in cuptorul rece, fara preincalzire si se creste temperatura treptat.
3. Daca vreti sa-l folositi pe ochiul de la aragaz sau pe plita, protejati-l cu o tabla de fier.
4. Dupa ce ati scos mancarea din el, il spalati cu grija, si il lasati sa se usuce bine de apa, cca. 24 de ore. Dupa acest timp, il depozitati, fara sa-l acoperiti.
5. Pentru pregatirea mancarii in el nu necesita grasimi.
6. Mancarea pusa la cuptor nu trebuie prea des controlata.
7. Preparatele in oala de lut sunt mult mai gustoase.
8. Mancarea in oala de lut se face in propriul ei suc.
***** Daca achizitionati un vas roman nu uitati de aceste tips-uri, nu este greu de intretinut, numai sa respectati ce am scris mai sus.

Pentru 4 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 10 minute :: Coacere 2 h

Ingrediente:
2 pulpe de pui + cativa carnaciori
1 varza noua mare
2 morcovi
1 ardei capia verde
1 ardei iute
cateva linguri de piure de rosii
sare, piper

Preparare: mai intai scufundam vazul in apa timp de 20 de minute.

Cat vasul sta in apa pregatim restul ingredientelor. Pulpele le saram bine pe ambele parti. Varza o taiem, la fel si morcovii, ardeiul capia si cel iute.

Le adaugam in vas si le amestecam.

Adaugam si carnea si carnaciorii.

Introducem vasul in cuptorul rece, primele 30 minute il lasam la mic, iar dupa crestem treptat pana la temperatura maxima. Dupa 1h si 30 de minute scoatem usor vasul din cuptor si adaugam piure de rosii si piper. Amestecam cu grija. Nu adaugati apa, vasul este imbibat cu apa, asa ca mancarea isi trage cata apa doreste. Mai lasati inca 30 de minute, dar fara capac.

Sa aveti pofta, este o nebunie!

Related Posts

7 comentarii

Dyvucs iunie 6, 2009 - 10:08 pm

buna seara !

am si eu o intrebare si sper sa primesc si un raspuns.
as dori sa facem un schimb de linkuri am si eu un blog specializat pe retete culinare ( http://gatesti.blogspot.com )

astept raspunsul printr-un comment

Răspuns
Gabriela Cara iunie 6, 2009 - 9:42 pm

Isa draga, varzuca ta este innebunitor de apetisanta!
Si mie imi plac mancarurile facute in acest vas, insa nu stiam si nu am procedat ca atare si am pus vasul in cuptorul incins, se pare ca am avut noroc caci nu a crapat.
Pupicei!

Răspuns
ISABELA iunie 4, 2009 - 4:33 pm

Claudia esti invitata mea la o farfurie de varza 😛

Răspuns
ISABELA iunie 4, 2009 - 4:29 pm

Hello Romona, mersi pentru cuvintele frumoase. Si eu iti vizitez blogul :), foarte interesant.

Răspuns
Claudia-Maria iunie 4, 2009 - 3:51 pm

Isabela si eu vreau nebunie din aia de varza,mai ales in vas de lut facuta :)))) te pup.

Răspuns
Ramona iunie 4, 2009 - 3:41 pm

Esti foarte priceputa, iti vizitez des blogul.Am si eu un vas asemanator si imi place cum iese mancarea in el.Felicitari pentru retetele tale gustoase.

Răspuns
piticu iunie 4, 2009 - 1:25 pm

Buna
Frumos blog ai
Daca ai vrea un schimb de link cu blogul meu http://culmi.blogspot.com te rog sa citesti aici http://culmi.blogspot.com/2009/05/ajuta-ne-sa-ne-promovam.html unde am datele cum ma poti trece pe blog si lasa-mi apoi un mesaj pe blog cum ai vrea sa te trec
O zi buna

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.