Înghetata de ciocolata alba si sos de capsuni

de Isabela Spataru
Ma prezint cu ultima mea achizitie, o masina de inghetata :P. Cum noua ne place extrem de mult inghetata, am zis sa cumpar o masina sa fac acasa ingheta cremoasa si buna, fara pic de aschie de gheata. Am o colectie mare de retete de inghetata si abia astept sa le incerc toata vara. Masina pe care am luat-o este un Bestron DMEC1072, un picut cam mare (nu ma asteptam), dar dupa prima inghetata facuta la ea sunt foarte multumita. Vasul trebuie sa stea la congelator intre 6-12 ore, dar eu o sa-l tin non-stop acolo, ori de cate ori am chef sa pap inghe il scot si in 20 minute este gata :P.

Si acum inghetata, care a fost delicioasa, am mancat-o pe toata odata :P.

Pentru 2 persoane :: Rapida :: Preparare 20 minute :: La masina 20-30 minute :: La congelator 3-4 oreIngrediente:
-350 ml lapte
-50 g zahar
-140 g ciocolata alba
-100 ml frisca lichida batuta

Pentru sos:
-125 g capsuni
-50 g zahar

Preparare: mai intai facem sosul de capsuni: le adaugam intr-un blender impreuna cu zaharul si le mixam pana devin piure. Il turnam intr-o craticioara si il fierbem la foc mic pana capata consistenta dorita. Il racim si il tinem in frigider pana se face inghetata.
Inghetata de ciocolata alba: fierbem laptele si cu zaharul, adaugam si cicolata si amestecam pana se topeste.Lasam compozitia sa se raceasca bine.

Adaugam frisca batuta spuma. Dam compozitia la frigider sa fie foarte rece.

Am turnat compozitia in vasul masinii si i-am dat drumul.

Dupa 10 minute arata asa…

Dupa alte 15 minute inghetata este facuta si numai buna de savurat :P.

O servim cu sosul de capsuni. MINUNATA!!!

Related Posts

9 comentarii

mariana iulie 7, 2009 - 10:39 am

Buna dragut-o!ce mi-ar place si mie asa ceva!dar nu ai scris cit costa si cam unde se poate gasii!!te pup!

Răspuns
ISABELA iunie 22, 2009 - 5:44 pm

iza(around)isabelacuisine(dot)com

Răspuns
Ana iunie 22, 2009 - 2:10 pm

Buna! Imi poti da o adresa de mail ,te rog frumos? as vrea sa ti scriu ceva, Multumesc

Răspuns
ISABELA iunie 8, 2009 - 7:41 am

Miha nu trebuie pusa la congelator dupa ce o faci, iese numai buna asa. Daca mai ramane inghetata nemancata, bineinteles ca o pui in congelator sa ai si mai tarziu.
Vasul in care amesteca se pune in congelator si paletele.

De ce e masina, sa faca inghe buna! 😛

Răspuns
ISABELA iunie 8, 2009 - 7:39 am

Nana se merita sa cumperi o masina de inghetata, cel putin eu asa cred :P, iese o inghetata fina, fara pic de aschii de gheta si foarte cremoasa 😛

Răspuns
ISABELA iunie 8, 2009 - 7:38 am

Ana nu este scump deloc un astefl de aparat :P, mersi frumos, cred ca in vara asta am sa-l supra solicitez :))
Acum ma duc si pe celalalt blog, te pup.

Răspuns
Miha iunie 7, 2009 - 9:50 pm

Ahaaaa,deci mai trebuie pusa si la congelator.Eu ma gandeam ca o scoti din masina,gata facuta…:)

Răspuns
nana iunie 7, 2009 - 9:13 pm

Cred ca-i tare delicioasa inghetata ta! Chiar azi ma intrebam daca merita sa-mi cumpar si eu un astfel de aparat.

Răspuns
Ana iunie 7, 2009 - 6:57 pm

arata foarte bine inghetata! sa il folosesti sanatoasa, aparatul! este scump un astfel de aparat?
Te invit si pe noul meu blog, http://diete-post-retete.blogspot.com/. Multumesc frumos! pupici

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.