Tort de inghetata cu blat de bezea

de Isabela Spataru
capsuniRecipe by Gabi Cara

Ingrediente blat de bezea:
3 albușuri
un praf sare
175 g zahăr
1 linguriță suc de lămâie
Ingrediente crema:
375g zmeură, eu am pus capsuni dulci de tara 😛
75g ciocolata albă
5 galbenușuri
125 ml lapte
120g zahăr
3 foi gelatină albă
400ml frișcă
Pentru decor:
spirale de ciocolată albă
fructe de pădure, capsuni eu
frunze de izmușoaracapsuni
Preparam blatul de bezea:

Albușurile se bat bezea cu sare, zahăr și suc de lămâie.
Forma de tort, cu diametru de 26cm se tapetează cu hârtie de copt și se așează bezeaua.
Se coace 3-4 ore la 100 grade Celsius.
Zmeura(capsuni) se scurge și jumatate din cantitate se face piure.
Se bat in bain-marie gălbenușurile, laptele și zahărul…
Gelatina înmuiată îin prealabil în apă rece se dizolvă înăuntru și se lasă să se răcească. Apoi totul se amestecă cu frișca bătută.Jumătate din cremă se amestecă împreună cu ciocolata topită și cealaltă cu piureul de zmeură (capsuni).
Se repartizează peste bezea compoziția cu ciocolata albă, apoi cea cu zmeură, se presară restul de fructe și se trece cu o furculiță prin cele două creme pentru a le combina.Se congelează cca 3 ore, se scoate din formă…
…și se ornează cu fructe de pădure (capsuni), spirale de ciocolată albă si frunze de izmușoară.
Si al meu decorat si gata de papat.
E super bun, fin si racoritor.
Tot familionul a lins farfuriuta cu felia de tort 😛 😀

capsuni
Multumesc Gabi pentru reteta minunata !

capsuni

Related Posts

3 comentarii

isabella iunie 24, 2008 - 3:47 pm

very nice blog, unfortunately I do not understand the language, I will pass by again

Răspuns
ISABELA iunie 19, 2008 - 6:18 am

Oooo, thx 🙂

Răspuns
Virtual Chef iunie 18, 2008 - 9:29 pm

Fantastic Blog with fantastic recipes!. Congratulations. Kiss

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.