
Am facut un miniblat de tort, il vroiam la diametru mai micut si inalt. Asa ca, nu ma mai lungesc la vorba si va scriu reteta. Va astept pe voi sa-mi spuneti cum a fost.
Ingrediente:
Blat de cacao:
– 3 oua
– 100 g zahar
– 80 g faina
– 20 g cacao
– 1 lingurita praf de coptCrema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte
– 200 ml frisca lichida
Sosul de visine:
– 250 g visine, cantarite fara samburi
– 50 g zahar
– 1 lingurita amidon (gustin)
Pentru insirop blatul:
– o ceasca mare de cafea aromata cu putin rom

Blatul de tort il pregatiti ca aici. Eu l-am copt intr-o forma de tort rotunda cu diametrul de 16 cm. Dupa ce s-a racit, il taiati in doua pe orizontala.
Sosul de visine: eu am folosit visine congelate, pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei si nu am scurs sucul pe care l-au lasat. Am turnat zaharu peste. Am fiert sosul la foc mic timp de 10 minute. La final am dizolvat o lingurita de amidon in apa rece si am adaugat in sos. Se lasa sa se raceasca. Asezam prima foie de pandispan, il insiropam cu cafea, jumatate din cantitatea de crema, urmatoarea foie insiropata, crema, foie iar insiropata cu cafea. Deasupra turnam sosul de visine.
Il lasam la frigider pana rezistam tentatiei.
Just delicious!!!
17 comentarii
Buna seara Isabela, azi dimineata am facut acest minunat tort. Spre deosebire de data trecuta am “reusit” sa nu mai tai crema. Astfel mi-a iesit foarte bine. Dar mirare cand l-am taiat dupa masa de pranz crema devenise destul de moale. Sa fie de vina cafeaua .. poate au foat un pic prea insiropate blaturile ???? Ma ajuti te rog sa gasesc motivul. Pentru ca in rest tortul este foarte bun. Au mancat inclusiv copiii care nu se dau deloc in vant dupa dulciuri. Si vreau sa-l trec la favorite. Multumesc, Geta
Wow arata fantastic tortul!
Esti o minunata sursa de inspiratie pentru mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii.
AJUTOR !!!! TOCMAI ERAM PE PUNCTUL DE A TERMINA ACEST MINUNAT TORT , CAND MI S-A TAIAT CREMA . SE POATE FACE VEVA ??? MULTUMESC, GETA
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Liana e o bunatate, cu siguranta o sa-ti placa 🙂
Buna Isabela, toata lumea se mira de acest tort, dar ar trebui sa-l faca. Eu cum am gasit reteta l-am facut. este extraordinar. Daca faceam doua tot nu erau destule. Multumim pentru retete, toate cele bune. Cand am timp am sa mai incerc si alte retete de la tine si am sa-ti scriu.
wooow, ce-mi face cu ochiul tortul asta. Am sa-l incerc cu siguranta!!!âmerci de idee.
Liana
Mihaela te mai astept pe la mine si sper sa-ti placa tortul 🙂
Antzu mersi de vzita 🙂
Just me trebuie sa-l incerci sa vezi cume la gust 😛
Thank you Melissa 🙂
Mersi frumos Olgutza, intr-adevar visine si ciocolata, combinatia perfecta 😛
Ce bine arata..de-abia astept sa-l incerc si eu.
I love your blog! 🙂
arata .mmmm..yum yum
arata f bine, cred ca si este super gustos!hmmm,yummy
that looks so delicious. I’m putting in the list of “recipes to try.”
Wow.. visine si ciocolata… printre preferatele mele.. Felicitari, Isabela!!! Arata de nota 10+++++++++ 😉