Tort de ciocolata cu tichie de visine

de Isabela Spataru
Chocolate & Cherry CakeNu-mi trebuie ocazie speciala sa mananc o felie de tort buuna :P. La noi nu trece week-end (si nu numai) sa nu avem ceva dulce facut in casa. Tortul pe care l-am preparat contine of course ciocolata :P, yep siii… ceva fructe, doar asa cat sa mai taie putin din dulceata ciocolataei cu lapte. Aaaa… si cafea aromata cu putin rom…. mmm… bun bun. Trebuie sa incercati si voi, combinatia e demential de buna.
Am facut un miniblat de tort, il vroiam la diametru mai micut si inalt. Asa ca, nu ma mai lungesc la vorba si va scriu reteta. Va astept pe voi sa-mi spuneti cum a fost.

Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
Blat de cacao:

– 3 oua
– 100 g zahar
– 80 g faina
– 20 g cacao
– 1 lingurita praf de coptCrema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte
– 200 ml frisca lichida

Sosul de visine:
– 250 g visine, cantarite fara samburi
– 50 g zahar
– 1 lingurita amidon (gustin)

Pentru insirop blatul:
– o ceasca mare de cafea aromata cu putin rom

Chocolate & Cherry CakePreparare: crema de cicolata: topiti ciocolata (eu am folosit Milka) impreuna cu frisca lichida. Nu fierbeti! Doar cat sa se tpeasca ciocolata si sa se incalzeasca crema. Lasati la racit. De preferabil la temperatura camerei si dupa la frigider sa fie rece bine. Dupa cu ajutorul mixerului o spumati. Daca vreti puteti sa puneti si un praf de scortisoara macinata. Lasati crema la rece.
Blatul de tort il pregatiti ca aici. Eu l-am copt intr-o forma de tort rotunda cu diametrul de 16 cm. Dupa ce s-a racit, il taiati in doua pe orizontala.

Chocolate & Cherry Cake

Sosul de visine: eu am folosit visine congelate, pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei si nu am scurs sucul pe care l-au lasat. Am turnat zaharu peste. Am fiert sosul la foc mic timp de 10 minute. La final am dizolvat o lingurita de amidon in apa rece si am adaugat in sos. Se lasa sa se raceasca. Asezam prima foie de pandispan, il insiropam cu cafea, jumatate din cantitatea de crema, urmatoarea foie insiropata, crema, foie iar insiropata cu cafea. Deasupra turnam sosul de visine.

Chocolate & Cherry Cake

Il lasam la frigider pana rezistam tentatiei.

Chocolate & Cherry Cake

Just delicious!!!

Related Posts

17 comentarii

Anonymous martie 27, 2011 - 6:12 pm

Buna seara Isabela, azi dimineata am facut acest minunat tort. Spre deosebire de data trecuta am “reusit” sa nu mai tai crema. Astfel mi-a iesit foarte bine. Dar mirare cand l-am taiat dupa masa de pranz crema devenise destul de moale. Sa fie de vina cafeaua .. poate au foat un pic prea insiropate blaturile ???? Ma ajuti te rog sa gasesc motivul. Pentru ca in rest tortul este foarte bun. Au mancat inclusiv copiii care nu se dau deloc in vant dupa dulciuri. Si vreau sa-l trec la favorite. Multumesc, Geta

Răspuns
vdaiana martie 27, 2010 - 12:30 pm

Wow arata fantastic tortul!
Esti o minunata sursa de inspiratie pentru mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii.

Răspuns
Anonymous martie 20, 2010 - 4:11 pm

AJUTOR !!!! TOCMAI ERAM PE PUNCTUL DE A TERMINA ACEST MINUNAT TORT , CAND MI S-A TAIAT CREMA . SE POATE FACE VEVA ??? MULTUMESC, GETA

Răspuns
ISABELA martie 4, 2010 - 11:40 am

Ma bucur ca v-a placut 🙂

Răspuns
ISABELA martie 4, 2010 - 11:39 am

Liana e o bunatate, cu siguranta o sa-ti placa 🙂

Răspuns
Anonymous martie 1, 2010 - 8:30 am

Buna Isabela, toata lumea se mira de acest tort, dar ar trebui sa-l faca. Eu cum am gasit reteta l-am facut. este extraordinar. Daca faceam doua tot nu erau destule. Multumim pentru retete, toate cele bune. Cand am timp am sa mai incerc si alte retete de la tine si am sa-ti scriu.

Răspuns
Liana Morar februarie 27, 2010 - 5:03 pm

wooow, ce-mi face cu ochiul tortul asta. Am sa-l incerc cu siguranta!!!âmerci de idee.

Liana

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2010 - 1:43 pm

Mihaela te mai astept pe la mine si sper sa-ti placa tortul 🙂

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2010 - 1:42 pm

Antzu mersi de vzita 🙂

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2010 - 1:41 pm

Just me trebuie sa-l incerci sa vezi cume la gust 😛

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2010 - 1:41 pm

Thank you Melissa 🙂

Răspuns
ISABELA februarie 25, 2010 - 1:39 pm

Mersi frumos Olgutza, intr-adevar visine si ciocolata, combinatia perfecta 😛

Răspuns
Mihaela februarie 24, 2010 - 7:11 am

Ce bine arata..de-abia astept sa-l incerc si eu.
I love your blog! 🙂

Răspuns
Antzu' februarie 23, 2010 - 10:02 pm

arata .mmmm..yum yum

Răspuns
Just me februarie 23, 2010 - 2:42 pm

arata f bine, cred ca si este super gustos!hmmm,yummy

Răspuns
melissa februarie 22, 2010 - 10:13 pm

that looks so delicious. I’m putting in the list of “recipes to try.”

Răspuns
Olgutza februarie 22, 2010 - 8:48 pm

Wow.. visine si ciocolata… printre preferatele mele.. Felicitari, Isabela!!! Arata de nota 10+++++++++ 😉

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult