Tort cu mousse de mandarine

de Isabela Spataru
Mandarin Mousse CakeUn cadou dulce pentru mamaia noastra draga, care pe data de 8 ianuarie a implinit o frumoasa varsta. Ii multumim ca ne este alaturi, ca ne ajuta in toate privintele si ca ne iubeste. Si noi te iubim mamaia si iti dorim sanatate si fericire!
Pe langa o masa copioasa, trebuia sa servim si un desert pe masura, asa ca am ales un desert usor si bun. Reteta am luat-o din revista mea favorita ever, Cucina No Problem/decembrie o9.

Pentru 8 persoane :: Dificulate medie :: Preparare 30 minute + repaoz :: Coacere 20 minute
Ingrediente:
– 1 pandispan, reteta de aici, dar juma’ de compozitie si cu putina nucsoara si esenta de portocale
– 1 kg de mandarine sau clementine
– 160 g zahar
– 4 galbenusuri
– 20 g gelatina in foi
– 1/2 l frisca lichida
– putina sare

In pandispan am adaugam putina nucsoara rasa si cateva picaturi esenta de portocala. I-a dat o aroma deosebita.
Mandarin Mousse Cake

Preparare: inmuiati gelatina foi intr-un castronel cu apa. Separat, intr-o cratita, amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pana devin crema. Decojiti mandarinele si transformati-le in suc. Eu am folosit blenderul si au cazut si samburii, asa ca sucul a avut un gust putin amarui. Asa ca va sfatuiesc, sa stoarceti mandarinele pana obtineti 500 ml de suc proaspat.

Mandarin Mousse Cake

Sucul obtinut in turnam peste crema de oua. Fierbem crema pe bain-marie, 10 minute. Spre final, scoatem gelatina din apa si o adaugam in crema. Amestecam si lasam crema sa se raceasca bine. Batem frisca, adaugam crema de mandarine. Mousse-ul astfel obtinut il dam la rece. Fixam un inel de tort pe baltul de pandispan (18 cm) si turnam mousse-ul de mandarine. Dam la rece pentru cateva ore.

Mandarin Mousse Cake

Decoram dupa bunul plac cu feliute de madarina, praline de zahar, sau in cazul meu bomboane de ciocolata.

Mandarin Mousse Cake

Related Posts

1 cometariu

Alexandrina ianuarie 11, 2010 - 12:52 pm

Mmm, ce bun trebuie sa fie! Imi place genul acesta de desert, usor, racoros… Felicitari pentru fotografii!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.