Pe langa o masa copioasa, trebuia sa servim si un desert pe masura, asa ca am ales un desert usor si bun. Reteta am luat-o din revista mea favorita ever, Cucina No Problem/decembrie o9.
Pentru 8 persoane :: Dificulate medie :: Preparare 30 minute + repaoz :: Coacere 20 minute
Ingrediente:
– 1 pandispan, reteta de aici, dar juma’ de compozitie si cu putina nucsoara si esenta de portocale
– 1 kg de mandarine sau clementine
– 160 g zahar
– 4 galbenusuri
– 20 g gelatina in foi
– 1/2 l frisca lichida
– putina sare
In pandispan am adaugam putina nucsoara rasa si cateva picaturi esenta de portocala. I-a dat o aroma deosebita.
Sucul obtinut in turnam peste crema de oua. Fierbem crema pe bain-marie, 10 minute. Spre final, scoatem gelatina din apa si o adaugam in crema. Amestecam si lasam crema sa se raceasca bine. Batem frisca, adaugam crema de mandarine. Mousse-ul astfel obtinut il dam la rece. Fixam un inel de tort pe baltul de pandispan (18 cm) si turnam mousse-ul de mandarine. Dam la rece pentru cateva ore.
Decoram dupa bunul plac cu feliute de madarina, praline de zahar, sau in cazul meu bomboane de ciocolata.
1 cometariu
Mmm, ce bun trebuie sa fie! Imi place genul acesta de desert, usor, racoros… Felicitari pentru fotografii!