Tort cu crema fina de lichior de oua

de Isabela Spataru
De Paste am avut un deliciu de tort. Ne-a placut la toti. Este foarte aromat, cu o crema pufoasa si delicioasa.

Reteta din Secretele bucatariei.
Pentru 8 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 60 minute :: Coacere 20 minuteBlat:
4 oua
1 praf sare
125 g zahar
125 g faina
1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:
250 g mascarpone
80 g zahar
2 pliculete de vanilii
150 ml lichior de oua
300 ml frisca lichida

In plus:
4 linguri gem de capsuni
flori pentru decorat

Preparare: incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt fundul unei forme de tort (ø 26 cm). Se separa ouale. Batem albusurile cu un praf de sare si zahar. Adaugam rand pe rand galbenusurile. Turnam faina+praful de copt in ploaie. Compozitia o turnam in tava si coacem 20 de minute. Il lasam l;a racit pe un gratar. Il daiem in doua pe orizontala.

Pentru crema: batem mascarponele cu zaharul si lichiorul de oua.

In timp ce batem crema isi mareste foarte mult volumul si devine pufoasa.

Batem si frisca lichida. Le amestecam. Crema arata cam asa. O dam la rece.

Ungem blatul de tort de la baza cu gemul de capsuni.

Turnam 1/3 din crema. Restul de crema imbracam tortul. Il dam la rece pana il servim. Decoram dupa bunul plac.

Un deliciu!!!

Related Posts

2 comentarii

Viviana ianuarie 10, 2010 - 9:31 am

Din pacate pozele, nu se pot vizualiza

Răspuns
silvanausa aprilie 23, 2009 - 5:56 pm

buonissima e bella il pan di s pagna ti e venuto altissimo mi puoi dire come lo hai fatto ciaooo

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.