Tocanita de vita si cartofi

de Isabela Spataru
Reteta aceasta o stiu de la mamaia, e foarte populara la noi. Dar totusi parca mie nu mi-a iesit asa de buna si gustoasa cum o face numai mamaia noastra.Avem nevoie de:
-500 g carne de vita, eu am pus muschi
-1kg de cartofi
-1 ceapa mare si un morcov
-1 ardei gras
-300 ml suc de rosii
-sare, piper, foi de dafin

-supa/apaCarnea de vita o spalam bine si o taiem cubulete. In cateva linguri de ulei o inabusim la foc mic. In acest timp curatam legumele. Ceapa o taiem solzisori, morcovul rondele cat mai subtiri si ardeiul fasiute mici. Cartofii ii curatam , spalam bine, ii taiem cuburi potrivite. Dupa ce carnea s-a facut adaugam legumele peste, amestecam , acoperim oala si lasam pana se inmuaie. Adaugam si sucul de rosii, cartofii si completam cu supa/apa pana se cuprinde tot. Lasam sa fiarba la foc mic pana se fierb cartofii si se face un sos gros. Daca vreti sa fie si mai gros adaugati o lingura de faina dizolvata in putina apa rece. Potrivim de sare si piper, adaugam si frunza de dafin si mai fierbem 5 minute.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult