Tiramisu

de Isabela Spataru

 

Ingrediente: 100 ml frisca lichida, 2 galbenusuri, 250 g mascarpone, 200 g biscuiti saviordi, 200 ml cafea tare, 40 g zahar, 2 linguri zahar pudra,2 linguri cacao amara, 2 lingurite rom.

Mai inatai batem frisca cu zahrul pudra si o dam la rece.

Cele doua galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin o crema.

Peste crema de oua adaugam mascarponele si amestecam cu mixerul la viteza mica pana nu mai ramane nici un cocolos.

Adaugam si frisca batuta si amestecam totul usor.

Crema rezultata arata cam asa

In cafea punem cele doua lingurite de rom.

Inmuiem fiecare biscuite in cafea si ii asezam pe un platou/farfurie
Asezam un rand de biscuiti, un rand de crema si tot asa. Terminam cu crema deasupra.
Pudram cu cacao din belsug
.
Si gata, asa arata. Se da la rece sau se serveste imediat
E reteta mea preferata de tiramisu. Am mai incercat si altele, dar asta e peste toate celelalte, e superrrrrr bunaaaaaaaa.

Related Posts

31 comentarii

cry_filo iunie 18, 2012 - 2:03 pm

Ieri am facut si eu reteta aceasta si a iesit minunat!! Multumesc!

Răspuns
Anonymous ianuarie 30, 2012 - 8:33 pm

Vreu sa zic ca eu am facut deja de vreo 6-7 ori reteta asta, insa pentru ca-mi place cu multa crema am folosit 200 ml frisca…si mi-a iesit intotdeauna…ideea e sa bateti bine frisca.

Răspuns
edyt72 februarie 5, 2011 - 1:13 pm

Uite cum mi-a iesit din prima:SUPER
V-as trimite si poza dar nu stiu cum:)
Am urmat pas cu pas descrierea.

Răspuns
Anonymous februarie 5, 2011 - 12:35 pm

Uite cum mi-a iesit din prima:SUPER
V-as trimite si poza dar nu stiu cum:)

Răspuns
Madi ianuarie 11, 2011 - 7:43 pm

Salut ! Eu in loc de coniac pun Baileys Irish Cream. Super delicios si aromat !

Răspuns
Ionela ianuarie 10, 2011 - 5:49 pm

Eu pun bat pe baie de aburi ouale intregi cu zaharul; nu pun frisca si iese de vis!

Răspuns
Anonymous ianuarie 4, 2011 - 9:19 am

Reteta mea de tiramisu este mult mai simpla
.
400g piscoturi, 1kg de mascarpone(se gaseste doar la Metro, la galetusa), 250g zahar pudra, 2-3 pliculete de zahar vanilat si rom sau coniac pentru cine doreste.

Se inmoaie piscoturile in nes sau cafea(indulcite /cu sau fara alcool). Mascarpone se bate cu zaharul pudra si cel vanilat si se aseaza peste primul strat de piscoturi. Se pune al doilea strat de piscoturi, iar crema si gata tortul.

Răspuns
ISABELA noiembrie 21, 2010 - 10:28 am

Andreea nu are cum sa nu-ti iasa crema, e cea mai simpla. Daca nu folositi ingrediente de calitate si nu respectati reteta veniti aici sa va plangeti ca reteta nu este buna.
Am sa filmez reteta de tiramisu sa vedeti cat de simplu si repede se prepara.
Fii mai atenta de acum incolo!

Răspuns
andreea noiembrie 21, 2010 - 9:28 am

Am folosit pas cu pas aceasta reteta data de tine si tocmai cand am adaugat frisca crema a devenit instantaneu moale. Sunt foarte dezamagita , cred ca este prea putin mascarpone 250 gr la 100gr frisca . Data viitoare sa scrii mai putina cantitate de frisca .

Răspuns
Anonymous octombrie 7, 2010 - 3:01 am

eu folosesc in loc de frisca, albusurile de ou batute spuma. In acest mod nu-mi raman albusurile. In Italia nu se foloseste rom sau coniac…fara de astea. Dar tot e super bun.

Răspuns
Flory iulie 29, 2010 - 11:16 am

si eu ca si isabela am ajuns sa fac reteta asta de tiramisu si cu ochii inchisi :)) dar am patit o data sa mi se inmoaie crema pentru motivul ca am inmuiat piscoturile in cafea fff fierbinte si apoi am pus crema deasupra si s-a inmuiat de la caldura. am patit de 2 sau 3 ori sa mi se si taie crema, eram ff nelamurita de ce caci mie imi iesea perfect…nu spalam vasul de frisca atunci cand adaugam ouale cu zaharul…dar de atunci mi-am invatat lectia 😀 iese delicios, sunt laudata pentru el de fiecare data!!!

Răspuns
ISABELA iulie 6, 2010 - 8:23 am

Ramona nu stiu de ce se inmoaie la tine crema, mie imi iese si cu ochii inchisi :))
Incearca sa fie toate produsele de calitate, sa fie de la frigider.

Răspuns
Anonymous iulie 5, 2010 - 9:03 pm

Buna fetelor,am si eu o mica problema cu crema,toate bune si frumoase pana cand incep s-o montez,atunci se inmoaie,rau.Imi puteti da o idee ce as putea sa-i fac sa nu se mai inmoaie?
Multumesc, Ramona

Răspuns
Anonymous iunie 1, 2010 - 11:13 am

super bun TIRAMISU,LA FEL IL FAC FARA FRISCA SI ESTE DEOSEBIT.DA FETELOR,CONIAC IN CREMA .DELICIOS

Răspuns
Flory februarie 1, 2010 - 11:41 am

hey am facut si eu tiramisu dupa reteta ta in weekend si a iesit super bun! a fost prima data cand am facut prajitura asta, multumesc pentru reteta. Am insiropat cam tare piscoturile si are consistenta unei savarine,dar na :))…in ce priveste crema, eu am mai incercat odata la un tort, dar fara frisca, iar cea de acum cu frisca mi se pare mai gustoasa 😀 o saptamana frumoasa si la cat mai multe idei si retete!

Răspuns
coca august 5, 2009 - 8:26 am

DAR CE FACETI CU ALBUSURILE DE LA OU,NU LE FOLOSITI DELOC???

Răspuns
coca august 5, 2009 - 8:25 am

vreau sa intreb ce faceti cu albusurile de la ou ,nu le folositi deloc???

Răspuns
ana aprilie 23, 2009 - 12:51 pm

Buna. Eu fac tiramisu la fel cum spune si Simona. Dupa multe incercari cea mai buna si adevarata reteta este facut cu crema fara frisca, nu este necesara deloc, crema e extraordinar de buna simpla. Si se pune coniac in crema. e divina. Iar pe deasupra eu presar nes nu cacao! E mult mai accentuat gustul!

Răspuns
iolanda ianuarie 9, 2009 - 11:28 am

Foarte buna reteta, si dragut blog-ul. Uite-te si la al meu:
http://desenepereti.ro.tl/

Răspuns
Simona ianuarie 2, 2009 - 10:16 am

Isabela, mereu fac tiramisu dupa reteta ta, si iese minunat de fiecare data. A ajuns sa fie prajitura pe care o mancam cel mai des 🙂

Răspuns
Bri octombrie 5, 2008 - 12:57 pm

Multumesc pentru idei ! O sa revin cu o poza 🙂

Răspuns
ISABELA octombrie 4, 2008 - 1:50 pm

Bri cu decoratul eu nu ma prea pricep, cred ca se vede 😀
Dar sa-ti dau totusi o idee, cu betisoare din acelea crocante umplute cu crema poti sa-l decorezi pe margine, sau cu boabe de cafea. Sau cu bomboane Ferrero Rocher, daca imi mai vine vreo idee am sa ti scriu aici.
Sa ma anunti cum l-ai facut si La Multi Ani prietenului tau.

Răspuns
Bri octombrie 4, 2008 - 11:18 am

Isabela, am nevoie de ajutor !! Prietenul meu m-a rugat sa-i fac de ziua lui Tiramisu , ca si tort. Ce sa-i fac sa arate mai special? Multumesc !!

Răspuns
ISABELA septembrie 6, 2008 - 12:05 pm

Dap merge si cu astea 😛

Răspuns
Anonymous iulie 6, 2008 - 4:46 pm

Creata in loc de mascarpone poti pune, philadelphia sau exquissa

Răspuns
Isabela martie 3, 2008 - 1:38 pm

Bri pofta mare la tiramisu 😛

Răspuns
Bri martie 1, 2008 - 9:14 am

Exact dupa ce dau commentul asta…ma duc sa fac prajitura ^_^. E Grozava ! Multumesc !

Răspuns
Isabela februarie 9, 2008 - 6:46 am

Creata pai fara mascarpone nu merge sa faci tiramisu.

Răspuns
Anonymous februarie 9, 2008 - 5:43 am

Ajutorrrr!
Eu locuiesc intr-un oras mic si la noi in magazine nu gasesc crema Mascarpone. Ce ma fac???
Creata

Răspuns
Isabela august 4, 2007 - 4:16 pm

Simona am sa incerc cum mi-ai zis.
Eu fac tiramisu destul de des, e prajitura mea preferata.:P

Răspuns
Simos says ... august 3, 2007 - 7:44 pm

Buna,

Am o sugestie, daca imi permiti. Incearca o data sa faci Tiramisu, fara a pune frisca in crema, iar in loc de rom sa folosesti coniac, dar sa il adaugi la crema si nu in cafea. E delicios.

Simona

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult